Kiszivárgott, ki és hogyan zsarolta meg Orbán Viktort

Orbánnak akkora hatalma van a Fideszen belül, hogy már egy sóhajtás is parancsszó a körülötte lévőknek. Nemhogy fenyegetni, de ellentmondani nem mer neki senki, az önkéntes száműzetés volt a legnagyobb lázadás eddig, amit Lázár János választott.

A kormányalakítás azonban a 24.hu által megszerzett információk szerint nem volt súrlódásoktól mentes. Egy cikkünkben, melyben próbáltuk felvázolni ki megy, és ki marad az új kormányban, mi arra tippeltünk több más portállal együtt, hogy Seszták Miklós posztja nem stabil, valószínűleg váltás lesz. Azonban a most kiszivárgott információk szerint ő a következő négy évre is a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium irányítójaként képzelte el magát.

Mikor Orbán személyes megbeszélésükön  felvázolta, hogy lényegében két minisztériumra osztja az NFM-et, a vezetésüket pedig Bártfai-Mager Andreára és Palkovics Lászlóra bízza majd, Seszták annyira kiakadt, hogy azzal fenyegette meg a miniszterelnököt, hogy lemond a parlamenti egyéni mandátumáról, ami a Fidesz kétharmadának elvesztését jelenti, az időközi választás lebonyolításáig mindenképpen, és ezzel ugrik a gyors alkotmánymódosítás. Az időközi választás eredményét nem mernénk megjósolni, Seszták több mint 60 százalékkal hozta a körzetét.

Végül a lemondásból nem lett semmi, sőt, a volt miniszter még a Gazdálkodási Bizottság elnöki posztját sem kapta meg, így a Fideszben az Orbánnal szemben nem szokványos, és igen régóta nem alkalmazott zsarolás nem jött be.

Az elégedetlenek köre viszont jól láthatóan növekszik, már a kormányoldalon is.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!