Facebook: 583 millió álprofilt töröltek csak idén

A Facebook egy új, negyedévente megjelenő jelentésben beszélt arról, hogy miként igyekszik „fenntartani a rendet” az oldalon, hat különböző fő területre bontva a folyamatot: erőszak, felnőtt meztelenség és szexuális tevékenység, terrorista propaganda, gyűlöletbeszéd, spam és hamis fiókok.

A vállalat 837 millió spamet és 583 hamis fiókot törölt. Ezen kívül 21 millió szexuális jellegű tartalom, 2.5 millió gyűlöletbeszéd és 1.9 millió terrorista poszt ellen jártak el.

Egyes esetekben az automata rendszer remekül bukkant rá ilyen dolgokra, illetve jelölte meg őket azelőtt, hogy jelentették volna a felhasználók. Szinte 100 százalékát szúrta ki a spamnek és a terrorista propagandának, 99 százalékát az álfiókoknak és körülbelül 96 százalékát a szexuális jellegű posztoknak.

Az erőszak esetében 86 százalékról beszélhetünk, de a gyűlöletbeszéd felismerésénél még van mit fejlődnie a technikának: csak 38 százalékánál sikerült. A fel nem ismert tartalmakat emberi kontroll után távolítják el a hálóról.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!