Balog Zoltán mitől félt ennyire? Eszméletlen költekezésekbe kezdett utolsó időszakában

Ön mikor kapott utoljára 2 millió forint ajándékot a munkaadójától? Ha nem történt még ilyen, akkor rossz helyen dolgozik, próbáljon elhelyezkedni valamelyik minisztériumban! Azok közül is az EMMI-t javasolnánk, főképp, ha Balog Zoltán a miniszter, aki éppen készül megválni miniszterei posztjától, és hogy jó emlékeket őrizzenek a dolgozók róla, hagy egy kis búcsú ajándékot.

Nem is olyan kicsit, hiszen a minisztériumban több mint kétezer ember kapott átlagosan 2 millió forint bónuszt. Persze nem bónusznak és nem is választások előtti ajándéknak hívják, hivatalosan ez az uniós támogatáslehívások felpörgetéséért járó céljuttatás.

Egyszóval, ha teljesítik a dolgozók a kormányhatározatban előírt kifizetési munkaterv számait, azaz elvégzik a munkájukat, akkor giga jutalmat kapnak. Ha nem, akkor sincs baj, a kávéfőző működik, a büfé nyitva, az államkincstár meg utalja szépen havonta a fizetésüket. Csak azt nem értem, hogy miért? Egy átlag munkahelyen azért kapja a fizetést az ember, hogy elvégezze a feladatát, ha ezt nem teszi meg, akkor nem fizetést, hanem felmondólevelet kap.

Úgy látszik, a NER-ben ez is másképp működik. Nem a teljesítmény, hanem a lojalitás a mérce, minisztériumokban, önkormányzatokban, közbeszerzéseknél. Talán ez is hozzájárul, hogy legjobbjaink külföldön kamatoztatják tehetségüket, itthon pedig erősen beindult a kontraszelekció.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!