Kiszivárgott a Jobbik őszödi beszéde – ez a hangfelvétel botrányos

Elnököt választott a hétvégén a Jobbik Sneider Tamás, alias Roy volt szkinhed vezér személyében. Mindenki találgatja, hogy milyen irányban fogja folytatni a párt Sneider irányítása alatt.

A válasz nagyon egyszerű, ugyanabban az álszent és opportunista irányban, mint ahogy Vona Gábor vezette. A színjáték a „radikálisok” és a „néppártiak” között csak az egyszerű választónak szól: nincsenek itt mások csak nyakkendőt kötött szkinhedek és bandavezérek. Sneider és Vona között csak annyi a különbség, hogy Vona képmutatóbb volt, mondhatni politikusabb, míg Sneider őszintébb, amit akár a javára is írhatnánk, ha nem lennének vállalhatatlanok a gondolatai.

Még ha szemet is hunyunk afelett, hogy tulajdonképpen garázdaságért jogerősen elítélt bűnöző, akkor is nehéz megmagyarázni a következő mondatait a Betyárseregről, amely pontosan megmutatja, mi is ma a Jobbik:

Ezt tudomásul kell venni és kell egy munkamegosztás, ezért jó, hogy van Betyársereg, ezért jó, hogy van HVIM, mert ők megtehetik azt, amit én nem tehetek meg a Parlamentben, nem úgy fogalmazhatok meg, mert nekem arra kell figyelni, hogy az egyszerű polgár esetében, akiben semmi nemzeti érzés nincsen, szimpatikus legyen a Jobbik, és rá fog szavazni. Ez nem könnyű dolog. Én magam szívesebben lennék – idézőjelben – harcos, továbbra is, meg aki ezen a területen mozog, ha jön helyettem valaki, aki csinálja így. Nem magam raktam oda, ahol vagyok, hanem a többiek mondták, hogy kerüljek oda. Ettől függetlenül nem változott semmi különösen az elképzelésünkben, sőt egyáltalán nem változott, csak a kommunikáció, arra kell figyelni, hogy hogyan…

A harcosság nem áll tőle távol, egriek emlékeznek még azokra a Szépasszony völgyben lévő május elsejékre, amit Sneider a szkinhed bandájával tett tönkre, vagy éppen mikor a MTVA székházának „ostromakor” első sorban volt. Ma, nyakkendőben az országgyűlés alelnökeként persze már ilyeneket nem tesz, teszi helyette két fia, akik a Betyársereg aktív tagjai. Jelenleg is érintettek egy bírósági szakaszban lévő ügyben, melyben  vádhatóság folytatólagosan, részben csoportosan, valamint kényszerítéssel elkövetett, közösség tagja elleni erőszak, továbbá magánlaksértés, illetve közúti veszélyeztetés bűntettével is vádolja az egyes elkövetőket, akikkel szemben – egy kivétellel – végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

Csak javasolni szeretném minden olyan politikai erőnek, amely előszeretettel szeretne együttműködni a „XXI. század pártjaival”, hogy a pártok között nem a megalakulásuk dátuma a legnagyobb különbség, hanem az értékrendjük.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!