Váratlan kutatási eredmény jelent meg: ha Orbán ezt meglátja, befejezi a stadionépítést

Kép forrása: MTI - Kollányi Péter

Ha Orbán Viktor is elolvassa azt a kutatást, amit amit a Vasárnapi Hírek megbízásából a Publicus Intézet készített, szinte egészen biztos, hogy felhagy a stadionépítésekkel, sőt, a tao-programot is azonnali hatállyal beszántja.

A felmérésből ugyanis kiderül, hogy a magyarok 79 százaléka nem ért egyet azzal, hogy közpénzen építenek futballstadionokat. Ami még meglepőbb, hogy

A Fidesz-szavazók 60 százaléka is ellenzi a közpénzből zajló stadionépítéseket.

Az MSZP-szavazók 96, a Jobbik-szavazók 95, a bizonytalanok 85 százaléka elutasító a stadionberuházásokkal szemben.

A felmérés kitér arra is, hogy mindössze 7 százalék gondolja jónak a tao-programot, (a tao arról szól, hogy a cégeknek a nyereségadójuk egy részét az állami költségvetés helyett különféle sportegyesületeknek adják.) Erről a rendszerről még a fideszeseknek is csak 15 százaléka nyilatkozott pozitívan.

A válaszadók 72 százaléka véli úgy, hogy az állami támogatások ellenére nem javult a magyar foci színvonala, a Fidesz-szimpatizánsoknak 55 százaléka nem lát fejlődést.

A fentiek alapján tehát Orbán stratégiai szempontból akkor döntene a legjobban, ha felhagyna a stadionok esztelen építésével, és a sportegyesületek helyett például az egészségügybe vagy az oktatásba invesztálná a nyereségadó ezen részét.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!