Itt az új családpolitika: Az a férfi értékes, amelyik beteszi

Ennyike

A Heti Válasznak írt levelet Böjte Csaba testvér. A lap a negyedik Orbán-kabinet családpolitikai programja kapcsán a kiindulópontot rögzítette, a teljes írás itt érhető el.

Böjte Csaba azon akadt fenn, hogy a 40 év alatti magyar férfiak 70 százaléka gyermektelen. Szegény Böjte Csaba, nem figyelt eléggé. Pedig a főnök már elmondta világosan, hogy a demográfiai fordulathoz a nőkkel kell kiegyezni…

A történetben van némi újdonság is, hiszen a kormányzati holdudvar szereplői eddig csak a nők felelősségét firtatták a gyermekvállalás tekintetében, de végre eljutottunk odáig, hogy már a férfiak családi életével is lehet foglalkozni.

Férfiak, szüljetek gyereket!

Egy olyan világban, ahol a boltban pénzért adják a kenyeret, ott többek számára bizonyára értelmezhetetlen az alábbi részlet a levélből:

„A családalapításhoz nem anyagiak kellenek, hanem szeretet, bátorság és élő hit a gondviselő Istenben, a többi megadatik!”

Így folytatja:

„Kedves férfiak, mikor a feleséged szül, akkor nem csak egy gyermek születik, hanem egy édesanya, egy édesapa is! Gyermeked születése tesz férfivá téged, nélküle egy elkezdett torzó, egy be nem fejezett vázlat vagy! Ezt akarod?! Bangó, önző vén legényként akarod leélni életed? Vagy jobb esetbe te magad akarsz gyermeked nagyapja lenni? Mire vársz?!

Szerintem megtaláltuk a családügyi miniszteri poszt várományosát.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!