Na, vajon melyik ellenzéki párt gratulált Orbánnak?

A fideszes többség megszavazta Orbán Viktort Magyarország miniszterelnökének, így ma felállhatott a negyedik Orbán-kormány. A Parlament padsorai igencsak foghíjasak voltak, hiszen az MSZP-P szövetség, a DK, az LMP és a független Mellár Tamás nem vett részt Orbán felkenési ceremóniáján, az ellenzéki pártok közül egyedül az épp fejét vesztett Jobbik volt benn.

Orbánt csak azért nem szavazta meg a jelenlévők 100 százaléka (kihagyva a magas labdát, mellyel megszégyeníthették volna a legsötétebb közép-ázsiai rendszereket) mert a Jobbik frakció is jelen volt a szavazáson, így szavazataikkal biztosították a látszatdemokráciát. Az eredmény szerint a miniszterelnök

134 igen
28 nem szavazattal
marad régi-új pozíciójában.

Orbán letette az esküt, aláírta az aláírni valót, majd a fideszes vastaps közben Áder János köztársasági elnök lépett oda hozzá gratulálni. Semjén Zsolt ekkor már állva várta, hogy mikor kerülhet végre sorra. Miután vállon veregették egymást, és mindenki gratulált mindenkinek Gyöngyösi Márton a Jobbik új frakcióvezetője is odalépett egy kézszorításra Orbánhoz. Szép pillanat volt.

Orbán nyitóbeszédjének elején arról beszélt, hogy ellenzékben eltöltött 16 éve után a jelenlegi ciklus végére kormányon is eltölt majd 16 évet. És ahogy fogalmazott „ez így is csak döntetlen. De mivel sportemberek vagyunk, nem elégszünk ki döntetlennel.”

Ha őfelsége ellenzékén múlik, akkor bejöhet a számítása.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!