Helyreigazítás

Portálunkon a http://pestibulvar.hu/2018/04/19/ha-ez-az-ugy-a-valasztas-elott-derul-ki-abba-belebukik-a-fidesz/ URL címen „Ha ez az ügy a választás előtt derül ki, abba belebukik a Fidesz” címmel közzétett cikkel kapcsolatban az alábbi helyreigazítást fogalmazzuk meg

A jelen, helyreigazítási kérelemmel is sérelmezett közlésben – többek között – azt állítottuk, hogy a Nemzeti Választási Iroda az IdomSoft Zrt.-nek fizetett ki 1,3 milliárd forintot a 2018-as választás informatikai rendszerének kiépítésére. A valóság ezzel a valótlan állítással szemben az, hogy a 2018-as választás informatikai rendszerét (valasztas.hu) nem az IdomSoft Zrt. építette ki, valamint a Nemzeti Választási Iroda a 2018-as választások kapcsán nem fizetett ki az IdomSoft Zrt.-nek 1,3 milliárd forintot.

A jelen helyreigazítási kérelemmel is sérelmezett cikkben található közlésben – egyebek mellett – azt állítottuk, hogy az IdomSoft Zrt. nevéhez fűződik az Ügyfélkapu és az okmányirodai hálózat létrehozása. A valóság mindkét valótlan állítással szemben az, hogy az Idomsoft Zrt. nevéhez nem köthető sem az Ügyfélkapu, sem az okmányirodai hálózat létrehozása.

A jelen helyreigazítási kérelemmel is sérelmezett közlésben – egyebek mellett – azt állítottuk, hogy „az év elején törölték a szabálysértési nyilvántartási rendszer (SZNYR) elektronikusan tárolt adatait, melyben a szabálysértést elkövetők, a helyszíni bírságoltak, valamint a szabálysértési eljárás hatálya alatt állók személyes adatai, és az ügyek alapinformációi is fellelhetőek voltak.” A valóság ezzel a valótlan állítással szemben az, hogy a szabálysértések elektronikusan tárolt adatainak adatbázisából nem történt törlés.

A jelen helyreigazítási kérelemmel is sérelmezett közlésben – egyebek mellett – azt állítottuk, hogy „Ezek után azt sem árt tudni, hogy a cég kiírt egy 2,1 milliárdos közbeszerzést nem sokkal az idei országgyűlési választások előtt, melyet láss csodát, a korábbi tulajdonos, a Tigra által vezetett konzorcium nyerte el.” A valóság ezzel a valótlan állítással szemben az, hogy a sérelmezett közlésben hivatkozott nyílt közbeszerzési eljárás eredményeképpen az IdomSoft Zrt. nem egy, hanem három nyertes konzorciummal kötött keretszerződést.

A jelen helyreigazítási kérelemmel is sérelmezett közlésben – egyebek mellett – azt is állítottuk, hogy A Nemzeti Választási Iroda az utóbbi két évben több területen is szerződött az Idomsofttal és ezalatt az idő alatt több mint 1,3 milliárd forintot fizettek a cégnek. A 24.hu részére a választási iroda kiadta a 2013 és 2017 vége közötti időszak negyedéves szerződéslistáit. A valóság ezekkel a valótlan állításokkal szemben az, hogy az IdomSoft Zrt. és a Nemzeti Választási Iroda között az utóbbi négy évben, az országgyűlési és az időközi választásokkal, valamint a népszavazásokkal két szerződés alapján nettó 695 millió forint került kifizetésre.

 

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!