Kiderült, ki volt a rejtélyes gépfegyveres alak a tüntetésen

Rejtélyes gépfegyveres alak tűnt fel tegnap a parlament alakuló ülését biztosító rendőrök között. A fegyveres a parlamenti mélygarázs kijárata előtt állt őrséget, de egyenruhája és fegyverzete jelentősen eltért az ott tartózkodó rendőrökétől, inkább az amerikai professzionális egységek taktikai felszerelésére emlékeztetett. Ezt erősítette a karon lévő C.A.T. felirat, amely az USA-ban az egyik legkeményebb csapatnak számít különböző bevetéseken, és inkább a titkos szolgálatokhoz és az elnöki védelemhez kötődik.

Az állig felfegyverzett, lövészszemüveges férfi könnygázsprayt, pisztolytáskát és egy távcsöves AR15-ös gépkarabélyt viselt, ami szokatlanul hatott az eddigi biztosításokhoz képest. Az azonosítást megnehezítette, hogy csak angol feliratok láthatóak a fegyveresen, a POLICE, C.A.T., PPD feliratok mögött sokan külföldi zsoldost sejtettek, ami jól mutatja a hatalommal szembeni bizalmatlan légkört.

Azonban a rendelkezésünkre jutott információk szerint, a helyzet ennél sokkal szürkébb. A médiában megjelent képeken a Készenléti Rendőrség Köztársasági Elnöki Őrségének (PPD) egyik tagja látható. Az egység feladata a Köztársasági Elnök személyi védelme, így az alakuló ülésen részt vevő Áder János védelmét látta el, az amúgy is fokozott rendőri készenlét közben.

Egyébként, bár az egység a hétköznapokban ismeretlen maradt, a szakma jól ismeri őket külföldön is, ugyanis az egység 2016-ban  az orlandói SWAT Round-Up International kommandós versenyen elért második helyezéssel maga mögé utasította az Egyesült Államok és a világ legnevesebb rendőri terrorelhárító alakulatait.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!