Ismeri a pneumobilt..?; Nincs egyedül

Mérnökhallgatók által tervezett és épített, sűrített levegővel hajtott járművek versenyeznek a hétvégén Egerben.

A bő évtizedes múlttal rendelkező eseményt azzal a szándékkal hoztak létre, hogy az egyetemisták játékos módon, kockázat nélkül kipróbálhassák magukat mérnökként. Mára a futam értékes gyakorlat a munkáltatók szemében, és a versenyszabályzat is évről évre szigorúbb, ezzel párhuzamosan a járművek sebessége is folyamatosan nő.

Az egyik ilyen furcsa járművet a négyszeres ralibajnok Herczig Norbert is „tesztelte”, s nagyon kedvező véleménnyel volt róla.

„Jópofa dolog vezetni egy ilyen járművet, de nekem nem is ez tetszett igazán, hanem az oda vezető út – mondta Herczig. – Tetszik, ahogy a fiatalok összerakják az egészet, megtervezik, kivitelezik, agyalnak, üzleti tervet csinálnak, és meglepő, milyen sok munkaóra van egy-egy pneumobilban. S hogy milyen volt vezetni? Furcsa. Amikor gázt adtam, csattanást hallottam a hátam mögül és a levegő fújását, ahogy a henger elkezd dolgozni. S mivel a földön ülsz, a sebességet is sokkal többnek érzed, mint negyven-ötven kilométer per óra. Egy kicsit gokartérzés.”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!