Az ATV-nél úgy döntöttek, Andy Vajnára bízzák sorsukat

Andy Vajna filmügyi kormánybiztos és Rákosi Tamás közös cége, az IKO, az ATV-nek fog műsorokat gyártani – ez derült ki a Siófokon zajló Media Hungary 2018 konferencián.

Németh S. Szilárd az ATV vezérigazgatója a konferencia után a 24.hu-nak azt nyilatkozta, hogy Andy Vajna cégével kizárólag heti szórakoztató műsorok elkészítésére szerződtek. A közéleti műsoraik egy részéért eddig Hajdú Péter felelt, – így például a Heti Napló Sváby Andrással címűért is – mely a csatorna és Hajdú szakítása után az ATV saját gyártású produkciói közé kerül át.

A vezérigazgató elébe ment a politikai találgatásoknak, szerinte ugyanis nincs abban semmi kivetnivaló, hogy a Fideszhez igencsak közel álló személyek cége gyárt műsorokat egy csatornának: „Aki akar, nyilván megpróbál majd belemagyarázni politikát, de pusztán szakmai megfontolásból született döntésről van szó” – nyilatkozta Németh.

Ha valami olyannak tűnik…

Az ATV-t már korábban is érték olyan vádak, hogy elfordult saját nézőitől és kiegyezett a Fidesszel. Ez akkor robbant ki, amikor Andy Vajna, Habony Árpád és Németh Sándor – a csatorna igazgatójának apja, aki egyben a Hit Gyülekezetének vezetője is – együtt vacsoráztak és egyeztettek egy budapesti étteremben. Nyilván abba sem kell többet beleképzelni ugye.

Aztán megjelentek a kormányzati hirdetések a csatornán, meg eltűnt néhány arc az ATV képernyőiről, és beejtőernyőztek Andy Vajna TV2-től az ismerős arcok. Nyilván ebbe sem kell belemagyarázni politikát.

A csatornától viharos körülmények között távozó Friderikusz Sándor az ATV-ről az Indexnek adott interjúban rántotta le a leplet, mikor elmondta, hogy az Andy Vajna – Habony Árpád duó és a csatorna tulajdonosi köre találkozgat egymással, szerinte a Fidesz érdekei gyakran érvényesülnek a tévé hír-, illetve műsorstruktúrájában, és alátámasztja, hogy az ATV-n is látható volt a gyűlölködő kormányzati propaganda-dömping, márpedig az csak haverokhoz megy. Következésképpen: az ATV a kormány haverja. Persze ebbe sem kell többet belemagyarázni, de a nézők talán mégis megtették.

Aztán Németh Sándor adott egy interjút a 24.hu-nak, ahol tisztázta az ATV, a gyülekezet, az SZDSZ és az ellenzékiség kérdéseit, majd hozzátette: „…(Orbán Viktor) Ezen kívül annyit kért, hagyjuk békén azokat a családtagjait, akik nem szerepelnek a közéletben. Erre meg azt mondtam, hogy világnézetünkből következően nem szeretünk az emberek magánéletébe beavatkozni. Ezt lehet paktumnak nevezni, csak nem az.” – magyarul, ha az ATV nem foglalkozik a miniszterelnök családtagjaival, mert a miniszterelnök megkérte rá őket, akkor az még mindig belefér. Még ebbe sem érdemes „belemagyarázni” a politikát.

:))))))))))))))))))))

A médiakonferenciáról kifelé jövet Németh S. Szilárd még megjegyezte: „Tetszik vagy sem, az IKO gyártja hosszú ideje a legnézettebb műsorokat. Mi is szeretnénk ilyeneket”. Érthető ez, hiszen a tévé pénzből él. A pénz meg akkor jön, ha az emberek nézik a tévét. Vagy akkor, ha nem magyarázunk bele politikát. Mert Magyarországon így is jöhet a pénz.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!