Nem vicc! A fideszes szolgamédia bárkit bíróság elé állít egy kommentért

A Pesti Srácok fantázianevű fideszes online médiapiaci termék lapigazgatója, a Békemenetek egyik főszervezője, bizonyos Stefka István megsértődött egy olvasójuk kommentjére, melyben az illető azt vetette a médiaterméket gyártó és olvasó „tömegek” szemére, hogy Stefka munkásőr volt a nyolcvanas években. Ejnye!

Hogy így volt-e vagy sem, azt nem tudni, hiszen hivatalos adat nem lelhető fel arról, hogy a fideszes Stefka István volt-e valaha is tagja a kor Pártközeli Szekuriti Kft-jének, de mindegy ha így is lett volna, ezzel a múlttal amúgy sem tűnne ki a fideszesek közül.

Stefka István, a Pesti Srácok lapigazgatója 1982-ben, a sajtónap alkalmából a „Belügyminisztérium érdekében kifejtett áldozatos munkájáért” a belügyminiszter és az MSZMP KB Agit-Prop osztályának vezetője által kitüntetett újságíró – írja a 168óra.

A lapigazgató azonban felszívta magát, és feljelenti a kommentelőt, aki ilyeneket mert írni. Sőt. Félmillió forintos sérelemdíjra perli őt, amiért „kommunista és munkásőr múlttal” vádolta őt több kommentjében is. A Mérce.hu szúrta ki, hogy a Pesti Srácok még kicsinyes bosszút is állt az ismeretlen illetőn – arccal, névvel, munkahelyének adataival fedték fel és tették ki egy cikkükben.

A nemtetsző kommenteket egyébként moderálással ki lehet szűrni (általában csak az uszító, gyűlöletkeltő tartalmakat szokás) tehát indokolatlannak tűnhet, hogy egy kommentelőt rögtön be is perelnek.

A Márce.hu-n olvasható is az indoklás, hogy miért is volt szükség ilyen drasztikus lépésre.

„Stefka István úgy reagált (…) hogy kell, legyen következménye a valótlan állítások terjesztésének, és gátat kell szabni ennek a folyamatnak. A pertől ezért nem tekint el, annak célja azonban nem a milliós kártérítés, hanem az erkölcsi elégtétel elérése.”

Na most ebben még igazuk is lenne, de az a bökkenő, hogy a Pesti Srácok eközben rendszeresen karaktergyilkol nemfideszes embereket, szervezeteket, kígyót-békát kiabálnak rájuk, megbélyegeznek másokat. Ezután elhitetik magukkal, hogy ők a szólásszabadság bajnokai. Amolyan „az egyetlen sirályszaros szikla, a tengerparton, ami ellenáll a nyugati szélnek.” Nehéz lehet nekik.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!