Kiadták a parancsot: Elképesztő dologra készül a TEK

Hatalmas területen lesz a TEK az úr 2018.05.07-től, azaz ma éjféltől kedd délelőtt 11-ig – írja a hvg.hu.

Ezúttal ezt szó szerint kell érteni, hiszen a terrorelhárítók különleges felhatalmazást kapnak arra, hogy akár magánlakásokba is bejussanak sőt, embereket zárhatnak be vagy küldhetnek ki bárhonnan, de az általuk veszélyesnek vélt tárgyakat és anyagokat is elkobozhatnak -írja a lap.

Mint ismeretes, holnap kerül hivatalosan beiktatásra a negyedik Orbán-kormány, ami ellen egész nap tömegek fognak tiltakozni a Kossuth téren. A Parlament körül ráadásul már reggelre szerveztek egy élőláncot is, megnehezítve a fideszes képviselők életét – akik közismerten kerülik a tőlük független nyilvánosságot. A tüntetésekre minden bizonnyal hatással lesz a hirtelen jött lezárás – annak ellenére, hogy azokat már szabályszerűen bejelentették.

A Parlament alakuló ülésére érvénybe léptetett különleges intézkedéssort a szerv oldalán el is lehet olvasni, az részletezi is, hogy mely utcák által határolt területet érinti a „védett személy” miatt kiterjesztett készültség, de mi is megmutatjuk:

tek belváros
A piros vonallal körbehatárolt területen a TEK lesz az úr // kép: TEK

Az intézkedés ma 0 órától, holnap délelőtt 11-ig marad érvényben, ami az indokoltnál sokkal nagyobb területet érint, hiszen például a Parlamenttől több száz méterre található V. kerületi Vadász utcában is a terrorelhárítók diktálnak majd.

A különleges rend alatt minden polgárnak készülnie kell arra, hogy a kijelölt területen belül a TEK bármit lezárhat sőt, akár megtilthatja a belépést még az ott lakóknak is, de ki is küldhet onnan bárkit.

Amíg Orbánt és kormányát beiktatják, addig korlátozhatják a közintézmények (posta, iskola, stb.) működését is, de ha Ön vagy ismerőse a környéken lakik, akkor készüljön fel, hogy akár be is toppanhatnak vendégségbe a fekete ruhások. Persze, ha van némi lélekjelenléte, akkor azért kérjen tőlük írásos engedélyt!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!