A „Kövér-gárda” és a TEK is keménykedik a holnapi tüntetés szervezőivel

TEK-esek akcióban // forrás: nepszava.hu (A kép illusztráció)

A választások utáni két gigatüntetést rendező Mi vagyunk a többség csoport nyilvánosan reagált arra, hogy a TEK a következő tüntetés napján, május 8-án kedden, körbezárja a Kossuth teret.

„Nem engedünk a TEK önkényének! Nem hagyjuk, hogy több száz méterrel odébb tolják a délelőtt 10 órai társtüntetésünket. A rendőrségnek kötelessége biztosítani a bejárást a másfél hete elfogadott Alkotmány utcai tüntetési helyre. Ha kell bíróságra megyünk. Ha pedig a bíróság a TEK pártjára állna, akkor a lehető legközelebbi helyszínre már bejelentést tett a társtüntetésünk főszervezője”.

A mindenféle nehéztüzérségi fegyverzettel felszerelt „Kövér-gárda”, azaz az Országgyűlési Őrség korábban úgy határozott, hogy május 8-án, az országgyűlés alakuló ülése miatt, reggel hat órától délután kettőig lezárja a Kossuth teret.

Aznap este hattól rendezik meg a Mi vagyunk a többség újabb tüntetését, ám ugyanaznap délelőtt 10-től is lesz egy tüntetés – ekkor még benn lesznek a képviselők a parlamentben, és ha minden igaz hivatalosan ekkor teszi le az esküt az újabb Orbán-kormány.

Ezt a délelőtti tüntetést szeretné a kormány valahogy megúszni, mert ha az mégis olyan közel lenne a Parlamenthez, akkor a fideszes képviselők még a végén összefutnának mindenféle nem-fideszes emberekkel

A délelőtti tüntetés tehát veszélybe került, ezért ennek védelmében szólalt fel a Mi vagyunk a többség csoport.

Kedd hajnalra élőláncot is hirdettek a Parlament köré, de a kormány annyira beijedt, hogy erre válaszul az Országgyűlési Őrség kiterjesztette a tér lezárását. A honlapjukra felkerült  intézkedési terv szerint már 7-étől, azaz hétfő este hatkor lezárnák a Parlament környékét, a 2-es villamos vonalát és az alsó rakpartot is – amivel ellehetetlenítenék az élőláncot.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!