A Fidesz legnagyobb pechére megszólalt Ferenc Pápa – Orbánék milliárdokat költenek, hogy pokolra jussanak

Aki keresztény, nem terjeszthet hamis híreket, nem alkalmazhat karaktergyilkosságot, nem terjeszthet gyűlöletet a médiumokon keresztül – jelentette ki Ferenc pápa.

Ferenc pápa egészen egyértelmű utalást tett azokra az önkényes vezetőkre, akik saját politikai érdekükben alkalmaznak álhíreket. Kifejti, hogy ez nem egyeztethető össze a keresztény tanítással. Akadnak ugyanis, akik „saját gőgös önzésüket követik”, s ennek megfelelően használják a médiumokat. „Ennek a hamis használatnak a tipikus jele az igazság megmásítása az egyéni és a közösségi szinten. Ezzel ellentétben, az Isten elgondolásához való hűségben a kommunikáció az a tér, ahol az ember kifejezésre juttatja személyes felelősségét az igazság keresésében és a közös jó építésében.” Aki tehát hamis hírek terjesztésére használja fel a médiát, nem az igazság terjesztésében érdekelt.

Miért is tekinthető valósággal forradalminak a pápa dokumentuma?

A II. Vatikáni Zsinat (1962-1965) sajtóról és kommunikációról szóló, „Inter Mirifica” kezdetű, 1963-ban kelt határozata kezdeményezte, hogy a katolikus egyház minden évben emlékezzen meg a tömegtájékoztatás világnapjáról. 1967 óta e napra pápai üzenetet adnak ki, amely egy tömegkommunikációval kapcsolatos témakört dolgoz fel. Eddig azonban nem volt jellemző az, hogy a mindenkori egyházfő napi politikát vigyen bele az üzenetbe

Nesze neked kereszténydemokrácia

Orbánék milliárdokat költenek arra, hogy pokollá tegyék hazánkat. Milliárdokat költenek el hazug, gyűlöletkeltő kampányokban nyomassák a propagandájukat. Orbán Viktor meghirdette az új tervet: “kereszténydemokráciát” építünk felkiáltással. Ezt nem tudjuk, hogy kivel fogja véghez vinni hiszen a csapatban nem nagyon van eszük a 10 parancsolatra és a demokráciára sem. Olyan emberek építenének kereszténydemokráciát akik hírből sem ismerik a keresztény erkölcsöt, a demokráciát gondolatát meg jó alaposan kiverte a fejükből a putyini iskola.

Ha Viktorék elolvasták a Pápa kiáltványát és valóban hisznek a kereszténydemokráciában akkor pontosan tudják, hogy most nagy sz.rban vannak ugyan is az elmúlt években milliárdokat költöttek el, hogy pokolra jussanak.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!