Más lakást vásárol annyiért, mint amennyiért Matolcsy szőnyeget

A Matolcsy György nem csak a Magyar Nemzeti Bank elnöke, hanem egy egész kis birodalom ura, amely 266 milliárd forint közpénzből létrehozott Pallas Athéné alapítványokból áll.

pallas athene alapítványok
gazgatósági, kuratóriumi és fb-tagok a Pallas Athéné alapítványokban és cégeikben.
Fotó: 444.hu

Az elhíresült mondat szerint, ez a 266 milliárd forint, amiből alapították a szervezeteket „elvesztette közpénz jellegét” és nem nyilvános, de ezt az álláspontot nem osztotta a Kúria, így mégis nyilvánosnak kell lennie az alapítványok gazdálkodásának. Az Átlátszó  ki is kérte Matolcsyék alapítványainak legújabb szerződéseit, akik erre kirakták ezeket a honlapjukra. Döbbenetes számokat találunk a listában:

16,7 millió forint plusz áfáért rendeltek meg  kézi csomózású gyapjúszőnyeget egyedi terv alapján februárban, miután már decemberben már rendeltek egyet 23,4 millió forintos áron. A Várban lévő Úri utcai palotába 10 millió forintért csináltattak mészkőszobrokat, most pedig 63,5 millió forintért rendeltek Pallasz Athéné-szobrot a Csónak utcai ingatlanjukba.

Matolcsy úr! Nincs ezeknek a pénzeknek jobb helye az országban? Minden rendben van már, hogy lehet ilyen luxus dolgokra is költeni?

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!