Botrány: Kiszivárgott, hogyan vásárolták meg a szavazatokat a fideszesek

Az alábbi párbeszéd a szavazás napján, Pécs egyik szavazókörében hangzott el:

Delegált: Sziasztok, mi volt ez itt? Mit csináltok?
Szavazópolgár 1.: Ő a Fideszre szavaz….
Szavazópolgár 2.: Jöttek szavazni.
D.: De ki ez az ember, aki itt veletek egyeztetett?
Sz. 1.: Ez? Jaa, ez a nagybátyám, az ő kedvéért, mit tudom én, mondom, jól van, akkor feljövök, azt csá. Nem akartam jönni sehova, nem akartam jönni.
D: És ő meg mit akart?
Sz. 1.: Hát ő, őt is fizeti a valaki. Mit tudomén. Fuvaros.
D.: Hogy mit mondtál?
Sz.1.: Fizetik. Őt is. Ő is egy ilyen izé, megbízott.
D.: És kire kellett szavaznod?
Sz. 1.: Fidesz. A Fideszre. Mindegyikünk arra szavazott.
Sz. 2.: Az az Orbán Viktor, nem?
D.: Aha.”

Konkoly-Thege Júlia, aki ebben a szavazókörben volt delegált, hangfelvételt is készített a beszélgetésből, miután észrevette, hogy többen igen furcsán viselkednek a szavazókörben. Később a hangfelvételt és annak leiratát is csatolta a választási bizottsághoz benyújtott iratokhoz.

Azonban a választási bizottság kis híján Konkoly-Thegét marasztalta el, mert titkos hangfelvételt készített a beszélgetésről. Hozzá kell tenni, egy egyértelmű bűncselekményt dokumentált, amely állampolgári kötelesség. A bizottságot ez a tény nem zavarta és elutasította a beadványt, ugyanúgy mint a Patyi „bírság bajnok” András által vezetett NVB is. Az ő indokuk az volt, hogy attól még, hogy valaki azt állítja, hogy fizettek neki, az még nem jelenti azt, hogy tényleg fizettek is volna. Így kell ezt uraim, innentől kezdve dobjuk el a bíróságokon is az összes beismerő vallomást, ne hadováljanak már össze-vissza az emberek.

Ezek után Konkoly-Thege a Társaság a Szabadságjogokért segítségével a Kúriához fordult, amely megállapította, hogy szavazatvásárlás, választási csalás, visszaélés, törvénysértés történt. A Kúria szerint a hangfelvételből

egyértelműen megállapítható, hogy az azon beszélő választópolgárok akaratát meg nem engedett módon befolyásolták. A hangfelvételen megszólalók ugyanis nem csak azt mondják kire szavaztak, hanem két alkalommal használják az „is” szót az őket szállító nagybátyjukkal kapcsolatban, akiről közlik, hogy anyagi ellentételezést kap a fuvarért. A kérelmező ezért alappal hivatkozott arra, hogy mindebből okszerűen következik, a meghatározott irányú szavazatért és a szállításért is fizetett valaki a hangfelvételen beszélőknek.”

 

Ez nem az első eset, hogy bíróság mondta ki, hogy csalt a Fidesz a választáson. Innentől kezdve érthető az is, hogy miért akarja a Stop-Soros törvénycsomaggal  ellehetetleníteni például a TASZ működését.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!