Bebukott Szijjártó, politikus ekkorát még nem hazudott

Korábbi cikkünkben már írtunk róla, hogy Magyarország egyedüliként megvétózta a Európai Unió és afrikai kormányok közötti megállapodást. Szijjártó Péter a következőkkel indokolta a döntést az MTI szerint:

„a 31 európai és 26 afrikai ország részvételével megtartott tanácskozáson elfogadott deklaráció ugyanis arról szól, hogy a migráció olyan pozitív folyamat, amelyet ösztönözni kell. Ezért új migrációs csatornákat kell nyitni, és nem lehet jogi státuszuk alapján különbséget tenni migráns és migráns között Mint elmondta, a nyilatkozat szerint – amelyet egyedül Magyarország nem támogatott – az európai országok az afrikaiak álláspontját támogatják”

Az igazság ezzel szemben az, hogy a marrákesi nyilatkozat és terv többek között arról szólt volna, hogy az az EU pénzt ad az afrikaiaknak, és ők cserébe igyekeznek gátolni a migrációt, e mellett  fokozza az embercsempészek elleni nemzetközi hatósági együttműködést, és forrásokat juttat azoknak a Líbiában várakozó embereknek, akik pénzért hajlandóak visszatérni hazájukba illegális migrálás helyett.

Ez bizony éppen az ellenkezője annak, amit Szijjártó próbál itthon eladni. Úgy tűnik, mondvacsinált az indok, amivel a magyar kormány megakadályozta a megállapodás létrejöttét. Ennek csak két oka lehet, vagy nagyon nehéz migránsok nélkül fenntartani az eddigi kommunikációt, és Orbánnak szüksége lenne már afrikai migránsokra a határnál, hogy lehessen őket mutogatni a televízióban, vagy egyszerűen feszültséget akar gerjeszteni Brüsszel és Budapest között.

Orbánnak mindegy, csak legyen „ellenség” akivel szemben megvédheti hőn szeretett népét. Ha nem talál, akkor csinál.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!