Belső hatalmi harc a Fideszben – Lerántották a leplet az új miniszterről

Bártfai-Mager Andrea és Orbán Viktor között csak úgy forr a levegő. A háttérben Semjén Zsolton látszik is, hogy féltékeny. (kép: MTI)

Amikor kiderül egy jól körülhatárolható csoportról valami piszkosság, akkor annak hátterében általában egy másik ilyen „jól körülhatárolható” csoport szervezkedését lehet sejteni. Ez már csak azért is a legvalószínűbb forgatókönyv, mert a Fidesz ilyen csoportokból áll. Erős emberek, a hozzájuk tartozó szolgálók (média, cégek, helytartók, stb.) és temérdek pénz. Egymásnak feszülnek, egymással versenyeznek a főnök kegyeiért, mint afféle hűbérurak, kiskirályok. Persze esetünkben lehet, hogy csak az oknyomozó újságírók végezték jól a munkájukat, és ezért derült ki néhány szaftos részlet Orbán új miniszteréről.

Rendkívül kártékony céghálóról rántotta le a leplet az elsősorban gazdasági témákkal foglalkozó oknyomozó portál a G7.hu. A cég természetesen fideszes kötődésű, és természetesen rengeteg közpénzt „használt fel”.

Mint írják, a korábbi években nagyüzemben égették az adóforintokat egy kiterjedt céghálóban, melynek székhelye Bártfai-Mager Andrea rózsadombi luxuslakásán működött, mely lakást a hírhedt, és szintén jó fideszes kapcsolatokkal rendelkező Balogh Sándor, a (Balogh Family nevű cégtemető feje) is központjául választotta.

Ez miért érdekes? Azért mert Bártfai-Mager Andrea az egyetlen női miniszter Orbán negyedik kormányában.

A lap információi szerint:

  • Balogh és Bártfai-Mager házastársak voltak, két gyerekük is született,
  • több közös cégben is érdekeltek voltak,
  • a rózsadombi luxusapartmanukba több mint 60 cég volt bejegyezve, ezek többsége zavaros körülmények között már megszűnt, illetve feketelistára került,
  • többségük tetemes, több száz milliós adótartozást hagyott maga után.

A lap szerint különös cégek is feltűntek Balogh körül, de még érdekesebb, hogy a lakás címén egy olyan cégtemetőt működtettek, ami segített a tulajdonosuknak megszabadulni a cégektől.

És ki ez a Balogh?

Balogh a cikk szerint szoros kapcsolatban áll a fideszes Seszták Miklóssal, de ő volt az ötletgazdája a jellemzően nulla teljesítményt nyújtó, ám annál több közpénzt elégető nemzeti kereskedőházaknak, amiket a Fidesz-kormányok nyitottak. Érdekeltsége volt többek között a vizes vb-t gründoló BP2017 Kft.-ben is, ami hemzsegett a korrupciós ügyektől.

Kapcsolódó cikkünk:

Bártfai-Mager persze mindent cáfolt. Az új miniszter a sajtónak csak annyit nyilatkozott az ügyről, hogy a rózsadombi lakását 2004-2016 között egy könyvelőiroda használta, egyebet pedig nem tud elmondani. Ezek szerint az is elkerülte a figyelmét, hogy saját gyerekei cégei is a lakásra voltak bejelentve.

További részletek a cikkben

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!