A kormány addig „migránsozott”, hogy most magyarok tízezrei szívnak miatta Ausztriában

forrás: nepszava.hu (A fotó illusztráció)

Az új osztrák kormány, az ÖVP–FPÖ-koalíció egyik első döntéseként megnyirbálja az ott dolgozó külföldi állampolgárok családtámogatását, írja az MTI. Egészen pontosan jellemzően azokét, akik nem költöztették ki magukkal a gyerekeiket is, nekik ugyanis az osztrák állam által adott családi pótlékot annak az országnak az árszínvonalához igazítják, ahol a gyerekeik élnek.

Az eddig elérhető adatok alapján nagyjából 40 ezer magyar gyereket érint a döntés, amivel a magyarokat érinti a leginkább  a szlovákok és a lengyelek után. A Kurier szerint 2016-ban 132 000 gyerek után 273 millió eurót fizetett ki az osztrák állam ilyen jogcímen, és a kormány most 114 milliót szeretne megspórolni az intézkedéssel (ez a 2016-os kifizetések több mint 40 százalékát jelenti).

Ez a nagyságrendileg százmillió eurós spórolás forintban évi 30-35 milliárdra tehető, ami nemzetgazdaságilag nem egy különösebben nagy összeg. Ha belegondolunk, hogy nálunk könnyen lehet, hogy Lánchíd és a Váralagút felújítása is felkúszhat még ennyire, vagy hogy most a választások előtt a nyugdíjasoknak adott ajándék került 30 milliárdba.

forrás: mti/index

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!