Váratlan bejelentést tett az MSZP a közelgő önkormányzati választások kapcsán. Mindenkit megleptek.

Kocsis Máté. Polgármester BP. VIII. Kerület. /forrás: b1.blog.hu/

Közleményt adott ki az MSZP VIII. kerületi szervezete, melyben világosan megfogalmazzák, milyen szemlélettel vágnak bele az időközi polgármester és a 2019-es önkormányzati választásokba. A bejelentés mindenkit meglepett.

Íme a közlemény szövege változtatás nélkül:

„2018 Április 8-án végérvényesen bebizonyosodott, hogy az ellenzéki pártok teljes együttműködése nélkül nem váltható le a Fidesz. Erre az országos együttműködésre azonban láthatóan mindaddig nincs esély, amíg az állami, normatív támogatásokon kívül nem áll rendelkezésre forrás egy-egy párt finanszírozásához. A parlamenti pártok már „biztonságban” vannak és az 1% felett teljesítő alakulatok is túlélhetik az Orbán rezsim utolsó éveit. Az ország és a települések azonban nincsenek ilyen jó helyzetben. Ahhoz, hogy megakadályozzuk a Fidesz túlhatalmát, legalább az önkormányzatokat meg kell mentenünk a rémuralomtól.

Annak érdekében tehát, hogy a választók akarata, azaz a kormányváltás, legalább a helyi szinteken megvalósulhasson, olyan együttműködésre van szükség, ami biztosítja, hogy 2019-ben valóban egy ellenzéki jelölt álljon szemben a fideszes kandidálóval.

Bebizonyosodott, hogy Budapesten legyőzhető a Fidesz, de most nem követhetjük el azt a hibát, hogy utólag kelljen egymásra mutogatni.

Halljuk és értjük az emberek akaratát. Deklarálni kívánjuk, hogy az MSZP nem lehet, nem lesz akadálya semmilyen megállapodásnak, ami közös sikerünkhöz vezethet Józsefvárosban. 

Hogy példát mutassunk, azt kérjük az ellenzéki pártoktól és a józsefvárosi civilektől, hogy május 10-ig üljünk tárgyalóasztalhoz és állapodjunk meg arról, hogyan kívánjuk leváltani a Fideszt a kerületben. Készítsünk akár közös programot, legyen akár közös lista, képviselőjelöltek és közös polgármesterjelölt! Hozzunk létre akár ernyőszervezetet, melyben pártok és civilek is képviseltetik magukat. Tegyük félre a pártérdeket.   

Kocsis Máté eddigi polgármester országgyűlési képviselői mandátumot szerzett. Ez azt jelenti, hogy időközi választáson kell új vezetőt adnunk Józsefvárosnak július 8.-án. Most minden politikai erő bizonyíthatja, hogy az emberekért és nem a saját érdekében dolgozik.

Az MSZP-nek természetesen van és lesz alkalmas jelöltje. Ennek ellenére, mi készen állunk bármilyen megegyezésre, ami az ellenzék sikeréhez vezet.

Van szervezetünk, vannak aktivistáink, van politikai támogatottságunk. Mindezt felajánljuk annak a demokrata jelöltnek, aki a leginkább alkalmas arra, hogy változást hozzon. 

A taktikázásnak, kifogáskeresésnek, különutas politizálásnak vége! 

Márki-Zay Péter példája erős üzenet a pártoknak. Ha ennek ellenére lesznek olyan szervezetek, akik nem hajlandóak a megállapodásra és továbbra is pártpolitikai alapon óhajtanak tevékenykedni, fogadják el, hogy nem marad más lehetőség: legyen előválasztás. Ismerjük meg az emberek akaratát. Az előválasztás eredménye pedig legyen kötelező a jelölőszervezetek számára.

Abban az esetben, ha nem az MSZP jelöltje indulhat el a polgármesteri székért, mert az emberek vagy a szervezetek többsége mást javasolnak, úgy a párt VIII. kerületi csapata teljes erejével beáll majd az esélyes, alkalmas, független, demokrata jelölt mögé az időközi megmérettetésen és a 2019-es önkormányzati választásokon is. 

Mentsük meg Budapestet! Legyen ellenzéki egység! Győzzük le a Fideszt!

Veres Gábor, elnökhelyettes MSZP Választmánya, elnök, MSZP VIII.ker. ”

Nos, az MSZP úgy látszik elsőként tért észhez és deklarálta, hogy meghallotta az utca hangját. Kíváncsian várjuk kik csatlakoznak még ehhez a felhíváshoz. Akik nem, azok nem méltóak az emberek képviseletére. Ellenzéki győzelem ugyanis csak így lehetséges. Nincs más út. Aki nem így gondolkodik, az bizonyosan nem akarja leváltani a Fideszt; legalább az önkormányzatokban, ha már másként nem ment.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!