Mindenki dobjon el mindent és mondjon egy imát: Alekosznak hála, a világháború elmarad!

Kép: Youtube

Mikor ma reggel felébredtem, még véletlenül se jutott volna az eszembe, hogy pont Alekosz fogja okozni a nap legszürreálisabb és egyben legmókásabb pillanatait.

Az ex ValóVilág szereplőtől már megszokhattuk, hogy mondd és tesz meredek dolgokat, de erre azért még én sem számítottam. Alekosz ugyanis azzal rukkolt elő Facebook-oldalán, hogy az ő közbenjárásának köszönheti a világ, hogy Észak-Korea nagyvezére, Kim Dzsong Un békét kötött Dél-Korea vezetőjével, Mun Dzse In-nel, sőt miatta marad el a következő világháború is. Bizony ám, ez nem csalás, nem ámítás, valóban ezt írta.

De nem árt tudni a dolgok előzményét. A saját magát médiacsendőrnek kinevező világmegmentő szuperhős Alekosz pár hete fogalmazott meg egy nyílt levelet, melyet a diktátorok diktátorának, Kim Dzsong Unnak címzett. Ezt nem csak közösségi oldalára tette ki, hanem el is postázta Észak-Koreába.

„Kazinczy nyelvén szólítom meg Önt. Ahogyan arról már nyilván Ön is értesült, szeretett hazám első Médiacsendőrévé avanzsáltam magam, hogy gátat szabjak az elharapódzó erkölcsi romlásnak, mely észrevétlenül deportálja hazafias lelkületünket a szellemi gulágba. Magasztos célom tehát, a mozdonyt vezetőket pörbe fogni, s felettük diadalmat ülni.” – kezdi szívhez szóló levelét Alekoszunk.

Majd ezután arra utasítja (!!!) Kim Dzsong Un-t, hogy azonnal hagyja abba az atomkísérleteket és kössön szépen békét Dél-Korával, mert tarthatatlan az évtizedek óta tartó háborúskodás. A botrányhős saját elmondása szerint azért foglalkozik az üggyel, mert nem csak hazája szellemi fáklyája szeretne lenni, hanem nemzetközi terepre is el akarja juttatni a fényt, amit személyével nyújtani tud a világnak.

Ezek után a tegnapi nap igazán különleges lehetett emberünk számára, egy igazi örömünnep. Hisz Kim Dzsong Un ígéretet tett, hogy befejezi az atomkísérleteket és eltakarítja a félszigetről a nukleáris fegyvereket. Megtörtént hát a történelem egyik óriási pillanata, Észak és Dél Koreai vezetői békejobbot nyújtottak egymásnak.

Biztosan eddig tartott, hogy Kim megkapja Alekosz levelét, mely láttán valószínűleg rögtön fény gyújt a fejében, majd csettintett egyet és felcsörögte Mun Dzse In-t, hogy „Hé, tesó, küldök neked egy levelet, nemrég kaptam és hatására teljesen megvilágosodtam! Olvasd el és vessünk már véget ennek a hülye háborúskodásnak!”. És ezután Kim Dzsong Un széles mosollyal orcáján átlépte a demarkációs vonalat és megkezdte eddigi elleségével a tárgyalásokat a békéről.

De nem is csűröm tovább a szót, nézzük meg inkább, hogy reagált erre Alekosz és lobbanjon öröm a szívünkbe:

Elégedettséggel és megnyugvással tölt el, hogy nem hiába munkálkodtam az elmúlt időszakban. Médiacsendőrként eltöltött perceim, mind egy békésebb, biztonságosabb, stabilabb világrend megszilárdításához vezettek.

Kedves barátom – Kim, miután a sajtóból értesült a hozzá intézett intelmeimről, fejet hajtott és megkezdte a tárgyalásokat az Egyesült Államokkal. Most, hogy személyesen is átvette levelemet, nem is tétovázott tovább; bejelentette a Koreai félsziget atommentesítését. Sőt, Kim túlbuzgását jellemzi, hogy még déli szomszédaival is lezárta a több évtizedes háborút, holott ezt külön nem is kértem tőle.

Kedves Barátom! Üdvözlöm eme cselekedetedet, büszkeséggel tölt el, hogy közbenjárhattam, és a birkapörkölt helyett, marhanyakpörkölttel várlak drága Barátom.

Munkám, nem ért véget.

Most, Putyin elnök Úr és az USA közt kell némileg kieszközölnöm a kétoldalú kapcsolatokban azt a pozitív előrelépést, amire vonatkozólag már meg is vannak a konkrét terveim.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!