Soros György fia páros lábbal szállt bele Orbànékba! Ennek nem fognak örülni

Exkluzív interjút adott Alex Soros, Soros György fia egy izraeli magazinnak, a Yedioth Ahronotnak.

Alex a Nyílt Társadalom Alapítvány alelnöke, édesapjának politikai örököse, aki úgy döntött, válallja zsidó örökségét is. Többek közt ezért is keltette fel a lap riporterének érdeklődését.

Bár nem fogadta meg apja tanácsát és nem telepedett le Izraelben, ettől függetlenül aktívan részt vesz Izrael életében. A Netanjahu-kormány ellenfélként tekint a férfire. Készült egy törvényjavaslat is, melyet lex Sorosnak hívnak. Ez korlátozni akarja a Nyílt Társadalom Alapítvány által támogatott szervezetek tevékenységét, amely valljuk be igencsak emlékeztet arra, amit Orbánék itthon művelnek a civil szervezetekkel.

A riporter azon kérdésére, hogy milyen viszonyban van édesapja Donald Trumppal, Alex felidézte szavait, miszerint kisfiú korában mindig azt mondogatta neki, hogy „Ne légy olyan, mint Donald Trump!”. Elmondása szerint apja soha nem vette komolyan az amerikai elnököt, ki már rengetegszer került csőd közelébe. 2008-ban Soros György saját vagyonával támogatta Barack Obamát, majd 2016-ban Hillary Clinton kampányát is.

Az interjú során szóba került Oroszország is, hisz a Soros-alapítványt onnan is kitiltották annak ellenére, hogy semmiféle migránsprobléma nincs jelen az országban.

„A Szovjetunió bukása után Soros György Marshall-tervet javasolt, de ezt lesöpörték az asztalról Washingtonban. Aztán jött Putyin, akivel elsősorban Hodorkovszkij és Ukrajna miatt került szembe az apám (…) Hodorkovszkij az eszményképének tekintette Soros Györgyöt, aki emiatt elfogadhatatlanná vált Putyin számára. A végső szakítás Ukrajna miatt következett be”.

És most követezik a számunkra leglényegesebb rész, amikor a riporter az országunkban eluralkodott helyzetről és az Orbánék által szított gyűlöletkampányáról esett szó, amelynek Alex édesapja, a 86 éves Soros György lett a céltáblája.

Mi lesz Magyarországon? A Közép-európai Egyetembe Soros eddig több mint 250 millió dollárt fektetett be – kérdezte a riporter.

„Orbán Viktor miniszterelnök be akarja záratni a CEU-t! Kaptunk egy év haladékot, de a szándék világos, a CEU-t Orbán meg akarja fosztani attól, hogy amerikai diplomákat adjon ki, és ez a bezáráshoz vezethet. Nem hiszem, hogy a Soros elleni kampánnyal nyerte meg a választást Orbán Viktor. Sokkal inkább arról van szó, hogy nincs ellenzék, a média nagy része a kormányt támogatja, a tehetséges fiatalok pedig kivándorolnak Magyarországról, mert úgy látják, nincs jövő. Mindenki azt kérdezi az apámtól, miért támogat egy országot, mely üldözte és ma is üldözi őt? Mire ő azt válaszolja: a szegényeket akarom támogatni ebben az országban – nekem ezt jelenti a zsidó hagyomány!”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!