Vesztesek listája: Ők bukták a legnagyobbat a Fidesz győzelmével

Kép forrása: Wikipedia

Ha most azt várja a kedves olvasó, hogy ellenzéki formációkat, vagy azok lemondott, esetleg önkritika hiánya miatt helyükön maradt vezetőit kezdem felsorolni, akkor téved. Akárhogy is, az ellenzék nem került se jobb se rosszabb helyzetbe mint az előző ciklusban, legfeljebb erőátrendeződés történt az ellenzéki oldalon.

Azonban ahogy szivárognak ki a hírek a kormányalakításról, úgy tűnik Orbán erőteljes mészárlásba kezdett, és csak azok maradhatnak kormánytagok, akik abszolút és 200 százalékban hűségesek hozzá, és minden kritika nélkül hajlandóak az elképzeléseit végig vinni.

Kik azok, akikből már biztos, hogy nem lesz miniszter?

  1. Lázár János – pedig nem kevés munkát tett bele a kormányinfókba, és híres a munkabíró képessége, az előző kormány egyik legfontosabb figurája volt.
  2. Balog Zoltán – bukása teljes meglepetés, hiszen neve még köztársasági elnöki pozícióra is szóba került, Orbánhoz emberileg is közelállónak tartják. Önálló javaslatokkal élt, ám Orbán megmondta neki, vagy az van, amit ő mond, vagy mehet. Ő pedig a távozást választotta.
  3. Kósa Lajos – neki már a tárca nélküli miniszteri poszt is csak visszavonulási út volt, aztán a sorsát végképp megpecsételte a csengeri háztartásbeli asszonytól -papíron- kezelésre kapott 1 300 milliárd forint.
  4. Fazekas Sándor – neve erősen összefonódott a „földmutyi” kifejezéssel, sok fideszes köszönheti neki a földárverésen megkaparintott birtokát. A kampányban még rovarevéssel is riogatott, ha nem a Fidesz győz, így igazán hálátlanul bánt vele Orbán.
  5. Simicskó István – honvédelmi miniszterként nem sokat hallottunk róla, pedig a rendszerváltás óta ő volt az első olyan ezt a területet felügyelő miniszter, akinek volt is fogalma arról, mit kellene csinálnia, PhD fokozattal rendelkezik hadtudományokból. Úgy látszik, még ez sem volt elég a kormányban maradáshoz.
  6. Seszták Miklós – nemzeti fejlesztési miniszterként nem sokat hallottunk felőle, de távozásához hozzájárulhat, a 2014-es időszak előtti kormányzati informatikai beruházáshoz kapcsolódó botránya. Az is lehetséges, hogy az egyik leggazdagabb képviselőként már túl önálló volt Orbánnak.

A 2014-2018 közötti kormány 10 miniszterből és 2 tárca nélküli miniszterből állt, ebből a garnitúrából távozik tulajdonképpen a tagok fel. Ez bizony komoly nagytakarításnak néz ki, és még nem értünk a végére!

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!