12 gyilkosság, 52 nemi erőszak – 40 év után kapták el a rettegett sorozatgyilkost

12 gyilkosság, 52 nemi erőszak – 40 év után kapták el a rettegett sorozatgyilkost

Több mint negyven év után tartóztattak le egy sorozatgyilkost szerdán Kaliforniában – 12 gyilkosság, 51 nemi erőszak és több mint 120 betörés szárad a lelkén.

A 72 éves Joseph James DeAngelót kedden délután tartóztatták le, de ekkor még nem volt bizonyos, hogy ő a keresett bűnöző. A DNS-vizsgálatok igazolták a gyanút: a hetvenes-nyolcvanas évek rettegett sorozatgyilkosát fogták el.

Szerdán este, a kaliforniai fővárosban, Sacramentóban tartott sajtókonferencián jelentette be Scott Jones megyei seriff, hogy Joseph James DeAngelo a tettese annak a 12 gyilkosságnak, 51 nemi erőszaknak és több mint 120 betörésnek, amelyet Sacramentóban és környékén, San Franciscóban és Dél-Kaliforniában követtek el 1976 és 1986 között.

Az úgynevezett döglött aktát két évvel ezelőtt nyitották újra, sajtóinformációk szerint állítólag egy sikerkönyvben leírtak nyomán. A rendőrség azonban ezt az értesülést nem kívánta megerősíteni.

A nyugdíjasok hétköznapi életét élő DeAngelót több napig tartó megfigyelés után Sacramento egyik elővárosában, Citrus Heightsben vették őrizetbe. Nem tanúsított ellenállást, de nem ismerte be a bűncselekményeket.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!