Szánalmas módon próbálták kimosdatni Andy Vajna tévéjét a törvénysértésből

Andy Vajna és Rogán Antal // kép: internet

A választási kampányban az Andy Vajna tulajdonában lévő TV2 szinte semmi mást nem csinált, csak harsogta a bevándorlókról szóló kormánypropagandát. Az egész Fidesz melletti kampányolásnak a csúcspontja az volt, amikor a híradósok nyíltan belemondták a kamerába, hogy ők bizony Orbán Viktorra szavaznak. Azt gondolná az ember, hogy egy magáncsatornán, egy kereskedelmi televízióban bármi elhangozhat, ami tetszik a tulajdonosnak, azonban ez nem így van, a média törvény kimondja: „műsorvezetőként, hírolvasóként, tudósítóként rendszeresen közreműködő munkatárs” politikai hírhez nem fűzhet „véleményt, értékelő magyarázatot”.

Az MSZP-s Harangozó Tamás kifogást is nyújtott be az Országos Választási Bizottsághoz, amelyet az a Patyi András vezet, akit nemrégen alázott meg Orbán Viktor, mikor is a bizottság megbüntette a gyerekekkel kampányoló Orbánt.

Úgy tűnik, hatékony volt Orbán üzenete, mert a fent említett beadvánnyal kapcsolatban Patyi már előkészített egy határozattervezetet, melyben a kifogás elutasítását javasolta. Ehhez gyorsan csatlakoztak is a Fideszhez hű bizottsági tagok, képtelenebbnél képtelenebb indokokra hivatkozva, miért is nem törvénysértés a  törvénysértés.

Végül, 11-8 arányban az a vélemény kapott többséget, hogy itt bizony durván megsértették a szabályokat. Patyi még ezután is csak ellenzéki delegált nyomására indítványozta a bírságot, azt is csak csökkentett mértékben. „Tőlem bírságolhatunk, úgy vonulok be a történelembe mint a bírságkirály” – duzzogott, mint egy óvodás, mintha nem ez lenne a dolga, betartatni a törvényeket. Mindent elárul a hazai demokrácia helyzetéről, ahogy Patyi viselkedik, egy elvileg független bizottság vezetője, egy elvileg független médiaszereplővel szemben.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!