Most aranyat ér az ezüst a soproni kosarasoknál

A Sopron Basket nem bírt a favorit Jekatyerinburggal a női kosárlabda Euroliga hazai rendezésű négyes döntőjének fináléjában, de a játékosok így sem voltak elkeseredettek. Történelmi győzelmet arattak a magyar kosárlabdasportnak.

Ennek a helyezésnek lehet örülni – mondta az MTI-nek a csapat kapitánya, Fegyverneky Zsófia. „Mindig olyan csapatban játszottam, akár a Pécsben, akár a Sopronban, ahol az ezüstérem fájt. Ez életem első ezüstje, amelyre büszke vagyok, és a legszebb helyre teszem majd a polcon. Ahogy a lefújás után közösen kiáltottuk, aranyat ér”.

A finálé Fegyverneky szerint nem a legjobb meccsük volt az idényben. „Lehetett volna szorosabb, a negyedik negyedben visszajöttünk kilenc pontra, de végül felőrölt bennünket a Jeka fizikai és magassági fölénye. A végére nagyon elfáradtam” – magyarázta.

Roberto Iniguez soproni vezetőedző igyekezett a pozitívumokat meglátni a döntőben. „Szomorú vagyok, mert nem sikerült győzelemmel befejezni a tündérmesét, de látni kell, hogy végig az ellenfél irányította a mérkőzést. Mindent megpróbáltunk, nagyszerű csapatunk van, most ennyire futotta” – összegzett a tréner.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!