Soros Györgynek is van egy listája: Orbánék nem lesznek elragadtatva

Pörögnek a nevek és a listák a mai közéletben. Igen idáig jutottunk, embereket listáznak és próbálnak meg bemocskolni ideológiai alapon. Soros Györgynek is van egy listája arról, hogy mit támogatott hazánkban 1984 óta (Orbánékat ki kellett volna hagynia)

A Nyílt Társadalom Alapítványok 1984 óta működnek hazánkban. A 444 összeszedte, hogy ezen szervezetek mit tettek hazánk fejlődéséért.

  • Az alapítvány 1985 és 1995 között több mint 4 millió dollárt adott könyvtáraknak, kórházaknak és más közintézményeknek, hogy fénymásoló gépeket szerezzenek be.
  • A Nyílt Társadalom Alapítványok anyagi támogatásával több mint 3200 magyar – többek között Orbán Viktor – kapott lehetőséget külföldi tanulmányokra.
  • 1991 és 1996 között az alapítvány több mint 5 millió dollárt fordított arra, hogy több 10 ezer általános iskolás ingyen jusson reggelihez. (Budapest minden iskolájának tanulói mindennap egy pohár tejet és péksüteményt kaptak reggelire.)
  • A kilencvenes években az alapítvány az egészségügyi ellátás korszerűsítését célzó programot támogatott: ultrahangos diagnosztikai szkennerekkel látták el több kórházat.
  • Az alapítvány támogatta az életük utolsó fázisában lévő betegeknek segítséget nyújtó hospice-mozgalmat is.
  • 1997 és 2004 között, amikor ugrásszerűen megnőtt a TBC-s hajléktalanok száma, az alapítvány a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együtt 40 ezer ember szűrővizsgálatát tette lehetővé. (Egy mobil TBC-szűrő busz szakszemélyzettel járta az országot, az egészségügyi szakemberek mellett szociális munkások is részt vettek a kezelési folyamatban. Az Egészségügyi Minisztérium is támogatni kezdte a programot, amit 1999-ben az Egészségbiztosítási Alap vett át.)
  • A Soros György több mint 250 millió dolláros adományából létrejött Közép-európai Egyetemen (CEU) a Nyílt Társadalom Alapítványok ösztöndíjával eddig több mint 2100 magyar diák tanult.
  • 2010-ben az alapítvány 1 millió dollárt adott a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak megsegítésére.
  • A 2008-as pénzügyi világválság után Magyarországon 8,6 millió dolláros sürgősségi támogatást nyújtott több mint 150 olyan helyi civil szervezetnek, amik a gazdasági és szociális problémák leküzdésében segítették a lakosságot. Az egyik projekt a tarnabodi hátrányos helyzetű közösség fejlesztésére 1,6 millió dollárt adott a Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!