Beidézhetik a bíróságra Orbán Viktort, Matolcsy Györgyöt és Lázár Jánost is

MTI Fotó: Rosta Tibor

Csütörtökön kezdődik a Quaestor, a Hungária és a Buda-Cash károsultjainak pere az állam ellen. – írta a 24.hu.

A cégek még 2015 tavaszán mentek csődbe, miután a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egy vizsgálat után kezdeményezte a felszámolásukat. A csőd után nem maradt semmi, csak kérdések, gyanús szálak kormányzati szereplőkhöz és több tízezer károsult.

A három pénzügyi cég összesen 300 milliárd (!) forintnyi kárt okozott egykori ügyfeleiknek. A károsultak összeálltak, és pertársaságot alakítottak.

„A Quaestor-kötvénykárosultak körében a magyar állam mintegy 30 ezer ügyfélnek 100 százalékos kárrendezését ígérte, de azt nem tartotta be” – mondta Palotás János a károsultakat összefogó P&P Gazdasági Tanácsadó Kft. ügyvezetője az Inforádiónak.

A 1264 Quaestor, 229 Hungária és 159 Buda-Cash károsult perközössége úgy gondolja, a kárukért az állam, a jegybank és a számvevőszék is felelős. 

A károsultak Orbán Viktor miniszterelnök, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, Rogán Antal kabinetfőnök, Szijjártó Péter külügyminiszter, Matolcsy György MNB-elnök, Windisch László jegybanki alelnök és Domokos László ÁSZ-elnök meghallgatását is kezdeményezték a perben.

A 24.hu alapján

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!