Meghalt az egykori first lady, akinek férje is, fia is elnök volt

Kedden houstoni otthonában 92 esztendős korában elhunyt Barbara Bush volt amerikai first lady.

A Bush család már hétfőn közleményben tudatta, hogy Barbara Bush többszöri és hosszas kórházi ápolás után visszautasította a további orvosi kezeléseket és csupán palliatív ápolásban részesítik.

Krónikus légúti betegségben (COPD), Graves-kórban, valamint szívelégtelenségben szenvedett.

Hosszú évtizedekig tartó házasságban mindig férje mellett álló Barbara Bush köztiszteletnek és közszeretetnek örvendett szerte az Egyesült Államokban, és ez annak is köszönhető, hogy több jótékonysági szervezet munkájában részt vett, és alapítványt hozott létre a gyermekek olvasási készségének fejlesztésére, az olvasás megszerettetésére.

Az alapítvány 2014-ig több mint 1500, az olvasás népszerűsítésével foglalkozó programot indított szerte az Egyesült Államokban. „Úgy érzem, ha tudunk és szeretünk olvasni, az segít bennünket a társadalmat mardosó megannyi gond megoldásában is” – írta 1994-ben megjelent memoárjában.

George Bush-sal kötött házasságuk után hat gyerekük született. Házasságuk az amerikai elnöki párokat tekintve az eddig a leghosszabb: 73 esztendőn át tartott. Ősz hajkoronája és ravaszkodó-szarkasztikus stílusa miatt becézték őt „ezüstrókának” is.


Ossza meg ezt a cikket és kövessen minket facebookon, nekünk ezzel segíthet.


Tisztelettel köszönjük!
A PestiBulvár csapata