A lázadás elkezdődött: hazánk legnagyobb kiválóságai mentek szembe a Fidesz politikájával

Ahogy azt már mindenki tudja, Schmidt Mária lapja, a Figyelő egy írásában leközölt egy listát, melyben név szerint megnevezte, hogy kik azok az úgynevezett „Soros-zsoldosok”.

Ezek a személyek javarészt civil szervezetek tagjai, valamint közéleti szereplők. Ennek hatására teljesen érthetően óriási tiltakozáshullám kezdődött el, rengetegen kezdtek el önként jelentkezni az újság listájára.

A Fidesz „szégyenlistája”, mely valljuk be, hogy a legsötétebb időket idézi fel, még külföldön is óriási felháborodást váltott ki. Az ENSZ genfi székhelyű Emberi Jogi Főbiztosi Hivatala például Twitteren fordult a magyar kormányhoz, ahol felszólították Magyarországot, hogy védje meg a jogvédőket, és, hogy vessen véget a megfélemlítésnek és a zaklatásnak, mert véleményük szerint a borzalmas lista egy újabb támadás az egyre inkább üldözött civilek ellen.

Most pedig nem más, mint a Magyar Tudományos Akadémia foglalt állást az ügyben tegnapi ülésén, hisz nagyra becsült, nemzetközileg elismert tagjai, sőt még elunytak nevei is szerepelnek a Figyelő listáján. A közleményt változtatás nélkül mutatjuk:

„Egy országos hetilap olyan cikket közölt, amely a Magyar Tudományos Akadémia egyes hazai és nemzetközi megbecsülésnek örvendő, élő és már elhunyt tagjait és köztestületi tagjait, köztük a magyar és a nemzetközi tudomány kiemelkedő képviselőit egy „spekuláns embereiként” tüntette fel egy listán.

Az MTA Elnöksége 2018. április 17-ei ülésén egyhangúlag kifejezte azt a véleményét, hogy elfogadhatatlannak tartja a magyar történelemben különösképpen rossz emlékű, ártó listázások gyakorlatát.”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!