Újabb információk láttak napvilágot: elképesztő, hogy miért lett Orbánéknak kétharmada

Fideszes aktivisták - képünk illusztráció // kép: MTI

Mindössze 425 szavazaton múlott a Fidesz-KDNP kétharmados többsége – számolt be róla a 24.hu.

A portál összesítése szerint Miskolcon mindössze 127, míg Budakeszin 296 szavazaton múlt az ellenzéki győzelem.

A külképviseleteken illetve a határon túlról (főleg Romániából) érkező szavazatok így véglegessé tették az eredményt: A Fidesz 133 mandátummal kétharmados többséggel vághat neki a következő 4 évnek. A jobbik a töredékszavazatokkal jól járt, a párt egy fővel megnövelte a frakcióját, így ők 26-an, az MSZP-Párbeszéd 20, a DK 9, végül a parlamenti küszöböt éppen átlépő LMP pedig 8 fős frakcióval került be a törvényhozás épületébe.

A patkóban helyet foglal még Mellár Tamás független képviselő, Szabó Szabolcs, az Együtt egyéniben győztes politikusa, valamint a német nemzetiségi önkormányzat, elvben független – valójában azonban fideszes – képviselője is.

Éljen a pártállam!

A határon túliak jelentős – több mint 96 százalékos – többsége a Fideszre szavazott. Egy ilyen szavazati arány még Rákosi Mátyásnak is ízlene, most mégis az történt, hogy ezen szavazatok összeszámlálása után nem a Fidesz frakció nőtt még egy fővel, – köszönhetően a bonyolult, alapvetően győztes-kompenzációs matematika alapján számolt arányoknak – hanem a Jobbik.

A külképviseleteken leadott szavazatok – tehát a külföldre kivándorolt magyarok voksai – a főleg erdélyi, kárpátaljai szavazatokkal homlokegyenest mást mutatnak.

London, Berlin, Barcelona, Párizs, Szingapúr; a világ különböző pontjain élő magyarok, akár több órás autóút megtételét is bevállalva, a kormány ellen szavaztak.

Ennek köszönhetően a külföldi szavazatok beszámolásával az MSZP-Párbeszéd, a Momentum, az LMP, de még a Kétfarkú Kutyapárt is jelentősen növelte szavazatai számát – persze ezek nem voltak elegendőek a kétharmad lebontásához.

Levonható a következtetés, hogy a nyugatra vándorolt magyarok elutasítják a Fideszt, míg a finoman szólva is csak „egyéb módokon motivált” erdélyi, illetve kárpátaljai szavazók pedig annyira odáig vannak Orbán Viktorért, hogy egyes sajtó beszámolók szerint többen a hivatalos levélben leadott szavazatuk után még átjöttek Magyarországra is leadni még egy szavazatot a vezérnek. Ez olyannyira nem légből kapott, hogy a Fideszben is pontosan tudják, sőt támogatják is ezt a választási rendszert.

Külföldről támogatott szervezet

A nyugatra kivándoroltak voksolását ez a kormány soha nem fogja megkönnyíteni, hiszen pontosan tudják, hogy ott a Fidesznek nem terem babér. A Romániában, illetve Ukrajnában élő, ilyen-olyan úton magyar papírokat szerző, néha magyarul megnyikkanni sem tudó „honfitársaink” pedig vígan szavazgatnak majd a Fideszre akkor is, ha ebben az országban már senki nem adná a voksát rájuk.

Nem számít majd, ha a következő választásokon, 2022-ben a Fidesz szavazótáborának jó része átszellemülten tapsikoló munkácsi vagy éppen ungvári nyugdíjasokból áll majd, akik vallásos áhítattal veszik át a magyar adófizetők által összedobott havi járandóságot, meg az ünnepi Erzsébet-utalványukat.

Na akkor lehet majd mutogatni, hogy ki akar külföldről beavatkozni a magyar belpolitikába.

A számok mindenesetre beszédesek.

A körülbelül 2,8 millió Fideszre leadott szavazat szembeállítva a 2,9 millió ellenzékre leadott szavazattal mindent elmond a választási törvényről, és az ország mentális állapotáról.

Közröhej tárgya, hogy 2,8 millió szavazattal kormányt lehet alakítani úgy, hogy az ellenzékre nagyjából százezerrel többen szavaztak. Az pedig már csak hab a tortán, hogy az egész úgy van kitalálva, hogy kisebbségből kétharmadra is futja.

Mert ugyan éppen csak, de kétharmados lett a Fidesz. Percre pontosan kétharmados.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!