Orbán nem is titkolja: videón csicskáztatja a Nemzeti Választási Bizottság elnökét

Orbán Viktor Facebook oldalán megosztott legújabb videója első ránézésre azt a célt szolgálja, hogy felvillantsa a választási kampány azon pillanatait, amit eddig nem láthattak a rajongók, Orbánt hétköznapi szituációkban mutassa be, engedje bepillantani híveit a kulisszák mögé.

Azonban ez a videó az egyik legdurvább dolog, ami a választások óta megjelent, mert kendőzetlenül mutatja be Orbán személyiségét, a hatalomhoz való viszonyulását, és mit jelent neki a „kellő szerénység és alázat.”

A videó készítői nem várnak sokáig, rögtön az első jelenetben megmutatják, milyen is az  illiberális hatalomgyakorlás. Egy beszélgetést látunk Orbán és Patyi András, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnöke között.

– Olvasom az újságban, hogy Patyi megbírságol. Én ezt látom.

– Nagyon sajnálom, miniszterelnök úr. 

Tóni, rosszul tudjuk, hogy Patyi bírságolt meg engem a választási bizottságban? Nem így van? 

– Én? 

Döbbenetes, ahogy Orbán teljes mértékben személyes támadásnak veszi a jogszabályok alkalmazását, felháborító, hogy ezt számonkéri egy elvileg független testület vezetőjétől, és elkeserítő, hogy ezért az elnézést kér. Ugyanis, egy demokráciában nem a Patyi bírságolta meg az Orbánt, hanem egy független testület alkalmazta az érvényben lévő jogszabályokat egy gyerekekkel kampányoló politikussal szemben. 

Majd a végén az autóban egy kötélpálya mellett elhaladva még odaveti neki:

„Nem is neked csinálták, bírság bajnok!”

Ennél jobban semmi  nem mutatja Orbán egóját, aki nem tud elviselni semmilyen ellentmondást, nem tűr meg semmilyen tőle független hatalmat, és semmilyen gátlása sincs, hogy egy független hatalmi szerv vezetőjét megalázza. Nem tűri a szabályokat, „Ilyen hülyeségeket, hogy be kell kötnöm magam, és ez benne van a Kreszben?” – kérdezi az autóba beszálláskor.

Ez a pár perc tökéletesen megmutatja, mi vár ránk az elkövetkező négy évben. A bíróságok bedarálása, az önkormányzatok felszántása, az alkotmánybíróság teljes lenullázása. Köszönjük, kedves Fidesz szavazók!

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!