Meglepetésszerűen robbantott Orbán egykori tanácsadója – kitálalt a fideszes ügyekről

forrás: MTI

Csaba László közgazdász, Orbán Viktor egykori tanácsadója a Független Hírügynökségnek adott interjút, a Figyelőben megjelent „Soros-bérenc” listázás kapcsán.

„AMIKOR TOMIKA ÁTVETTE A FIGYELŐT, AKKOR ÚGY FOGALMAZOTT, HOGY EZT A LAPOT AZ ÉRTÉKELVŰ ÚJSÁGÍRÁS FÓRUMÁVÁ KÍVÁNJA FEJLESZTENI, AMI MAGYARUL AZT JELENTI, HOGY PROPAGANDAKIADVÁNNYÁ KÍVÁNJA SILÁNYÍTANI. SIKERÜLT!” – vélekedik Lánczi Tamás főszerkesztőről. A „Tomikázást” meg is magyarázza, hiszen Lánczi édesapjával együtt tanítottak a Corvinuson, így gyerekkora óta ismeri az „önjáró” fiút.

Többek között beszél arról is, hogy azért lepte meg a lista megjelentetése, mert akik ismerik a történelmet, azokban ez rendkívül rossz emlékeket idéz fel. Mint mondja, az ilyen listák semmi másra nem jók, mint megfélemlítésre. Azonban ennek a mostani listának a vállalhatatlan színvonalát jelzi, hogy már elhunytak is vannak a listán, illetve több olyan személy is rákerült, akik egyértelműen a mostani kormányzat hívei, míg mások pedig hiányoznak. Hozzá tesszük, sokuk fel is háborodott ezen, és már kérte is, hogy vegyék fel a listára!

De beszél a múltról is, amikor még a miniszterelnök körei is jól tudták, hogy a CEU-s email címére kell küldeni a meghívót, ha Orbán találkozni akar vele. Mint mondja, ő nem változott meg, ugyanazt vallja, tanítja mint 10 éve:„Kisebb, de szociálisan érzékeny állam, stabil államháztartás, euró bevezetése, nyugati szövetség, stb. – ezek a klasszikus konzervatív gazdaságpolitika kulcsszavai. Az euró bevezetését már 2002-ben javasoltam, nem csak azért, hogy ne inflálódó valutánk legyen, hanem mert ez a jó lenne a nemzetnek.”

A bajt ő is ott látja, mint Tölgyessy Péter, hogy ha listákkal és különböző jogi eszközökkel elüldözik hazánkból a legtehetségesebb, legjobban képzett réteget, akkor nem lesz képes az ország fejlődni, teljesen kikerül a nemzetközi vérkeringésből, és véglegesen leszakad.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!