Ledöbbentünk, mikor megláttuk, milyen közleményt adott ki a Fidesz a Holokauszt-emléknap alkalmából

Ma van a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja. Az interneten szörfözgetve bele is futottam egy nyiatkozatba, mely elsőként teljesen helyénvalónak is tűnt. Egészen addig, amíg meg nem láttam, hogy a Miniszterelnökség adta ki. Aztán a Fidesz is közzétett egyet. Ekkor végleg belém akadt a szó.

Mielőtt megmutatjuk a közleményeket, nem szabad elfeledni: itt arról a Fideszről, arról a kormányról beszélünk, aki uszításból teleplakátozta egy 88 éves magyar származású, zsidó ember képével Magyarországot. Aminek mind a tagjai, mind a miniszterelnöke nem átall a nagynyilvánosság előtt cigányozni, ellenük hangolni a többi embert, mutogatni rájuk, mennyire nem tudnak beilleszkedni, miközben pont nekik, a kormánynak kéne segítenie őket ebben. Az a Fidesz, aki olyan szintekre dolgozta ki a menekült-ellenes gyűlöletkampányát, hogy a egész világon a „csodájára” járnak. Az a Fidesz, aki ha valaki nem ért vele egyet, azt már nem is veszi magyar-számba, sőt csont nélkül leellenségezi őket.

És most nézzük is meg szép sorban, miféle mondatokat lehet fellelni ezen nyilakozatokban.

Ez a nap arra is hív minden jóakaratú embert, hogy erősítsük a szolidaritást és az összetartozás érzését, az egymás iránti türelem gyakorlását

– írta a Miniszterelnökség közleményében.

Szerintük az aggasztóan erősödő antiszemita megnyilvánulásokkal szemben csak egyetlen út létezik: Európának vissza kell térnie a zsidó-keresztény hagyományokból táplálkozó értékrendhez. A „politikailag korrektnek hazudott” beszédet pedig, amely „bénultságba és tehetetlenségbe sodorja civilizációnkat”, fel kell váltania az őszinte és felelős szembenézésnek a problémákkal – írták.

Hangsúlyozták: Magyarország kormánya ennek a felelősségnek a jegyében hozta meg korábban azokat a döntéseket, amelyek eredményeképpen ma Európa és a világ egyik legbiztonságosabb országa. Ahol senkinek nem kell tartania attól, hogy vallása, származása, világnézete miatt hátrányt kell szenvednie vagy fizikai támadás érné.

A Miniszterelnökség megkér mindenkit, hogy válasszák a szolidaritást és az egymás elfogadását hirdető cselekvő szeretetet, „hogy képesek legyenek a sebeket begyógyítani, a rosszat jóra fordítani, ahol békétlenség van, ott békét teremteni, ahol rombolás, ott építeni”.

És akkor most nézzük meg a Fidesz által kiadott közleményt is:

A mai napon a Holokauszt magyarországi áldozataira emlékezünk. A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség fejet hajt a döntő többségükben zsidó származású magyarok emléke előtt, akiknek életét a náci megszállók és a velük együttműködő magyar nyilasok vették el. Elutasítjuk és elítéljük a fajgyűlölet és az antiszemitizmus minden formáját.

A Fidesz-kormány továbbra is mindent meg fog tenni azért, hogy senkit ne érhessen hátrányos megkülönböztetés származása vagy vallási hovatartozása miatt. Ma Magyarországon a Fidesz jelenti a garanciát arra, hogy a hazai zsidóság békében és biztonságban élhet hazánkban.”

Önök láttak már ilyen szintű képmutatást?

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!