Borzalmas tiltakozás: Felgyújtotta magát és halálra égett New Yorkban egy aktivista

Felgyújtotta magát és meghalt egy neves amerikai melegjogi és környezetvédelmi aktivista egy New York-i parkban, hogy így tiltakozzon a környezetszennyezés és a fosszilis energiahordozók használata miatt – jelentette helyi idő szerint szombaton a helyi média.

David Buckel összeégett holttestére szombat hajnalban találtak rá a brooklyni Prospect Parkban. Buckel hagyott egy búcsúüzenetet egy közelben elhelyezett bevásárlókocsiban, de az üzenetet elküldte több médiumnak is, egyebek között a The New York Timesnak a lap közlése szerint.

„A környezetszennyezés elpusztítja, lakhatatlanná teszi a bolygónkat, tönkreteszi a levegőt, a földet, a vizeket és az időjárást. A legtöbb ember ma már egészségtelen levegőt szív be és korán hal meg a fosszilis energiahordozók elégetése miatt. Ezt jelképezi az én korai halálom ilyen energiahordozó elégetése által” – olvasható Buckel emailjében. Hozzátette, hogy halálával cselekvésre akarja ösztönözni az emberiséget. „Nemes életcél nemes halált kíván.”

A rendőrség megerősítette a dpa hírügynökségnek, hogy rátaláltak egy 60 éves férfi holttestére a parkban, de nem erősítették meg, hogy búcsúlevelében mi szerepel.

Buckel neves melegjogi ügyvéd volt, a leszbikusok, melegek, biszexuálisok és transzneműek jogaiért küzdő Lambda Legal szervezet házasságtervezési igazgatójaként és egyik magas rangú tanácsadójaként dolgozott sokáig, de kilépett a szervezetből, és utána környezetvédelmi kampányokban vett részt – írta róla a The New York Times.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!