25 millióért vették meg Bob Dylan bohémszállodai ajtaját

Százezer dollárért (25 millió forintért) kelt el a hétvégén egy New York-i árverésen Bob Dylan hotelszobájának ajtaja – számolt be róla a BBC News.

A híres New York-i Chelsea Hotel ötven szobájának ajtaját kínálták a Guernsey akuciósház árverésén eladásra. Az 1880-as években épült szálloda az idők során énekesek, bohém művészek és írók lakhelyéül szolgált. 2011-ben, amikor a hotelt felújították, egy lakó, Jim Georgiou vásárolta meg a régi ajtókat.

Janis Joplin és Leonard Coen, a későbbiekben pedig Joni Mitchell hotelszobájának egykori ajtaja 85 ezer dollárért (21,5 millió forintért) cserélt gazdát. Edie Sedgwick színésznő és a képzőművész Andy Warhol pedig 1965-ben lakott abban a szobában, amelynek ajtaját 52 ezer 500 dollárért (13 millió forintért) adták el az aukción.

Az ötvenes években Jack Kerouac is a szálló vendége volt, ott írta az Úton című alapművét. Szobájának ajtaja 30 ezer dollárt (7,5 millió forintot) ért egy licitálónak. A hotelben egyébként Mark Twain, Tom Wolfe, valamint Arthur C Clarke is megszállt.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!