Elkezdődött Orbán végjátéka: olyan frontok közé szorult ahonnan nincs ki út

Tévednek, akik azt hiszik, hogy a Fidesz mostani kétharmada ugyanolyan kétharmad, mint ami négy éve volt. Ez a kétharmad olyan, mint a rossz koleszterin – kezdi bevezetőjében megjelent  „Ellenállás lesz” című értekezésében a szerző.

Orbán Viktor politikája olyan csapdába szorította őt, ahonnan nincs ki út. Az értekezésben remekül foglalták össze 3 pontban, hogy milyen frontokon kell harcolnia Orbánnak

Az első front, a nyugati világ. A civilizált világ nem a magyar emberek demokratikus döntésének látja a választási eredményt, hanem az orbáni hatalom kiteljesedésének. Már nem hivatkozhat sikerrel a hatalmas felhatalmazásra, mert ez az eredmény nem szabad választások, hanem manipulációk, rendszerszintű torzítások és elnyomás eredménye. Nem az van, mint négy éve, amikor az EU azt mondta, hogyha ezek a magyarok így döntöttek, nekünk akkor ezt tiszteletben kell tartanunk. Orbán győzelme egyszerűen csak arra bizonyíték, hogy zsarnok, és Magyarországnak nincs keresnivalója az Unióban. Salut dictator!

A másik fronton a polgári Magyarországgal harcol. Orbán is hamar felismerte, hogy a kommunikációs eszközökben végbement paradigmaváltás brutálisan megkönnyítette a direkt üzenetek továbbítását és a nemkívánatos üzenetek hangzavarba fojtását. A sajtó háttérbe szorult. A szerkesztőségek, szerkesztők épelméjűségi szűrőmechanizmusai megszűntek.

Akadálytalanul áramolhat az információ a tömegekhez az Interneten, a propaganda kiadványokon, a köztereken és egyéb direkt csatornákon. Ilyesmik segítették Trumpot, Putyint, Erdogant. Ahol az állam nem teljesíti a közszolgálati sajtó semlegességének kívánalmát, de nem csak a szerkesztőségek, hanem a közvetítő csatornák terén is, ott kialakulnak az információs karanténok, ahova hatalmas mennyiségű embert lehet bezárni. Így eshetett meg, hogy értetlenül álltak Trump győzelme előtt az amerikai partokon, hiszen nem találtak a környezetükben élő embert, aki arra az abszurd figurára szavazott. Ez történt most Magyarországon is.

A harmadik front a keleti despoták követelőzése. Ők azok, akiket menekülőútként akart használni, fegyverként az EU ellen, de ott nincs pávatánc, csak nyers erő. Most, hogy győzött, jönnek a számlák, amelyeket kiegyenlíteni törvényesen képtelenség. Gyakorló angolnaként nyilván megpróbál majd ezt-azt, de ne legyenek kétségeink, az oroszok spájzában az egyik üvegre a magyar miniszterelnök neve van írva. Saljut diktátor!

forrás: tamlanelkuliszek.blog.hu

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!