Rendkívüli: kitálalt egy közszolgálati munkatárs – leleplezte az egész fideszes hazugsággyárat

Fotó: MTI / Szecsődi Balázs

Meglepő, de egyáltalán nem váratlan dolog történt. Az egyik közszolgálati munkatárs kitálalt, méghozzá a Guardian lapnak. Minden, amit az elmúlt években a hírhamisításokról, a kormánypárt általi befolyásolásról írtak, nem Soros ügynökeinek ténykedése, hanem az igazság.

“Ilyet még soha nem tapasztaltam, még az MTVA-ban sem: ez egy nyilvánvaló hazugság volt”

– nyilatkozta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) munkatársa névtelenül a tekintélyes brit lapnak. A nyilatkozatot az Index szúrta ki. 

Az MTVA-munkatárs szerint az, hogy a közmédia folyamatosan azt állította, milliónyi veszélyes menekült várakozik a magyar határnál, illetve hogy állandóan 2015-ös felvételeket sugároztak menekültcsoportokról,

Megteremtette a félelem atmoszféráját. Ez pavlovi reflexeket alakított ki az olyan szavakra, mint veszély, terrorizmus, migráns, Soros vagy Brüsszel.”

A munkatárs azt is elmondta, úgy gondolja, a migránsellenes propaganda egyenesen a kormánytól érkezik. Ezt megerősítette egy olyan levél is, amelyet a Guardian is látott: ezt véletlenül küldték ki az MTVA gyakornokainak. A levél a miniszterelnöki irodából érkezett, és direktívákat tartalmazott arról, hogy milyen témákról kell beszélni, mely személyek ellen kell karaktergyilkosságot elkövetni. Az MTVA munkatársai a hivatalból kulcsszavak listáját is megkapják, amelyeket használniuk kell.

Megesik, hogy besétál az irodába a szerkesztő, a fülén egy telefonnal, és szóról szóra lediktál nekünk egy teljes hírt. Mi azt sem tudjuk, ki van a vonal másik felén.”

A munkatárs azt is hozzátette, hogy a legtöbb dolgozó valójában nem akarta ezt csinálni.

“Borzasztóan érzem magamat, mert már látom, mennyire befolyásolni tudtuk az embereket. Volt, aki azzal nyugtatta meg magát, hogy senki se nézi a köztévét, nem számítunk. Most kiderült, hogy számítunk – rettenetes módon.”


Ossza meg ezt a cikket és kövessen minket facebookon, nekünk ezzel segíthet.


Tisztelettel köszönjük!
A PestiBulvár csapata