Tiltott szer használata miatt egy év eltiltást kapott a magyar olimpiai bajnok

Az olimpiai bajnok kalapácsvető Pars Krisztián szervezetében ez év január 13-án, egy szombathelyi ellenőrzésen tiltott szert találtak.

Az SzPress Hírszolgálat értesülése szerint az illetékes bizottság a keddi ülésén elfogadta a sportoló érvelését, mely szerint a tiltólistán található, teljesítményfokozásra viszont nem alkalmas anyag a versenyidőszakon kívül került a szervezetébe, továbbá bizonyítottan nem alkalmas arra, hogy pozitívan befolyásolja a sportteljesítményét.

Miután a sportoló vizeletében talált nem teljesítményfokozó szer kizárólag versenyidőszakban minősül tiltottnak, a bizottság 2019 júliusáig tiltotta el Pars Krisztiánt mindennemű sporttevékenységtől.

„Rettenetesen szégyellem azt, ami történt. Sportolói pályafutásomnak, de valójában az egész életemnek egy nagyon nehéz pillanatában hoztam egy rossz döntést, amit soha nem tudok megbocsátani magamnak. Elnézést kell kérnem a családomtól, az edzőmtől és mindenkitől, aki mellettem állt az évek során” – mondta Pars a keddi doppingfegyelmi tárgyalást követően.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!