Kiszivárgott egy telefonbeszélgetés a választási csalásokról – Semjénig érnek a szálak?

Semjén Zsolt és Orbán Viktor egymásnak gratulálnak (képünk illusztráció) // kép: Népszava

Egyre több hír érkezik választási csalásról, kisebb nagyobb stiklikről. Volt, hogy „hibásan” rossz szavazólapot osztottak ki, majd megsemmisítve a szavazatokat teljesen lenullázták az ellenzék szavazatszámát.

Érkeztek bejelentések, hogy bélyegzés nélkül adták ki a szavazólapokat, amik megint érvénytelennek számítanak, hacsak utólag nem nyomnak rá egy bélyegzőt azokra, amelyek épp kedvesek a szavazatszámláló bizottság tagjainak.

Hosszasan sorolhatnánk a trükköket, amelyek talán mindig voltak, de ilyen nagy mértékre és országos előfordulásra soha nem volt még példa. Az egyik legdurvább példára a Hír TV akadt rá, amikor beépült az újságírójuk Tilki Attila kampányába, ahol azt tapasztalták, hogy Tiszaújlak korábbi  polgármestere majdnem ezer szavazót szállított Ukrajnából a Fidesznek.

Aki meghallgatja a rejtett kamerával készített felvételt, valószínűleg elkezd kételkedni, hogy vajon mennyire volt tiszta ez a választás. A felvételen többek között az hangzik el, hogy a határőrség fel lett készítve a nagyobb forgalomra, buszokkal hordták több körben szavazni az embereket, és úgy tűnik, többen is szervezték a szavazók szállítását. A legdurvább mondat a hegfelvételen:

„Én beszéltem miniszterelnök-helyettes úrral, tudod, az én barátom, és én rendezek mindent.”

Itt tekinthető meg a teljes anyag:

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!