Döbbenetes adatok kerültek napvilágra! Több milliárdot fizetett Orbán, hogy elvegye az ellenzék szavazatait

Most már a Transparency International Magyarország és a Political Capital is kimondta, hogy a Fidesz mindenkit a földbe döngölő győzelme, a saját maguknak és holdudvarukban lévő kamupártoknak segítő propagadája s médiafölénye, sőt maga az országgyűlési választás is tisztességtelenül zajlott.

Mint tudjuk, idén rekordot döntött a semmiből felbukkanó kamupártok száma, akik egyértelműen Orbánék megsegítésére jöttek létre és ezzel rengeteg kampánypénzt nyúltak le az adófizető magyaroktól.

A Transparency International Magyarország azt a megállapítást tette, hogy a kormány nem lesz képes (és valószínűleg nem is akarják) visszafizettetni velük azt a rengeteg pénzt, amit kaptak, úgyhogy az szépen ott marad a működtetők zsebében. Ezt mutatja többek közt az Összefogás nevű párt példája is, hiszen hiába nem tudtak elszámolni 4 évvel ezelőtt a pénzzel, mégis simán elindulhattak idén is, ráadásul ugyanazzal az elnökkel.

A szervezet a honlapján többek közt szó szerint azt írja, hogy a Fidesz

„alig tett valamit az ellen, hogy élelmes politikai vállalkozók közpénzmilliárdokat nyúljanak le…A választások tisztaságáért és a korrupció ellen küzdő szervezetekként a Political Capital és a TI már 2013-ban jelezte, hogy a kampányfinanszírozási törvény valósággal megágyaz a választók iránt közömbös, ellenben az állami kampánytámogatás iránt nagyon is érdeklődő pártoknak. A kamupártcunami be is következett. Kiszámítottuk, hogy mindez 2014-ben kicsi híján 4 milliárd forintjába került az adófizetőknek.(…) Egy hónappal az április 8-ai választások előtt jeleztük, hogy a közpénzmilliárdok kamupártok általi lenyúlása továbbra is súlyos, megoldatlan probléma. Pedig a kormánynak nem kellett volna mást tennie, mint követnie az általunk 2013 óta javasoltakat.”

De mint tudjuk, nem tették. Miért is tették volna, mikor direkt azért alakították át a választási törvényt és hagyták, hogy ennyi párt indulhasson, hogy minél jobban szétaprózódjanak az ellenzékre leadott szavazatok. A szervezet számításai szerint:

„(…)3 milliárd forint került az egyszázalékos támogatottságtól is fényévnyi távolságra lévő 14 miniformációhoz. Több mint kétséges, hogy az állam akár egyetlen fillért is képes lesz visszaszerezni a törpepártoktól vagy azok vezetőitől. Ez a pénz veszendőbe, a kamupártok működtetőinek a magánzsebébe ment. És ha az állam meg is kíséreli a pénz behajtását, az eljárás többe kerülhet, mint amennyit a kamupártoktól sikerül majd visszaszerezni. Egy biztos: az államnak cselekednie kell.”

Igen ám, de Orbánéknak eszük ágában sincs cselekednie, hisz újra minden pontosan úgy történt, ahogy azt ők akarták. És ki tudja miféle tisztességtelen eszközöket vetettek be még. Reméljük nemsokára kiderül…

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!