Kövér László idei „köteles beszéde” súlyos dolgokra figyelmeztet

Fotó: Bielik István/Népszava

Az utolsó napokra belehúztak a Fideszben. Aztán ebben a nagy belehúzásban észre se vettük, de megint előkerült Kövér László. Az Országház Fura Ura a 2018-as kampányban még nem is szólt be igazán senkinek – pedig eddig minden kampányhajrában előrukkolt valamivel.

Őszintén szólva kicsit meg is ijedtünk, hogy idén nem kapjuk meg a szavazás napja előtti Kövér László adagunkat.

Megkaptuk.

A Pestisrácok.hu-nak adott interjúja az ellenzék szokásos lehazaárulózása után indult csak be igazán. Kövér szerint az ellenzék választási csalásra készül. Az ellenzék. Választási csalásra. (?????)

A klasszikussá vált, 2002-es választási kampány végén elmondott, azóta Kövér László köteles beszédeként megismert monológ legalább még valahol szellemes volt a maga ostobaságával együtt, az új, a választási csalásra készülő ellenzék víziója már csak nettó blődség.

Az elhíresült köteles beszéd

„Szóval egy pillanatra fogadjuk el azt, hogy csak ennyire vagyunk képesek. Hogy egy képesség nélküli, alkalmatlan, tehetségtelen néppé lettünk az elmúlt néhány évtizedben. Csak én erre azt mondom, hölgyeim és uraim, hogy így viszont nem érdemes élni. Tehát hogyha így gondoljuk, akkor menjünk le a pincébe, keressünk egy jó erős kötelet meg egy viszonylag erős gerendát és szöget, és kössük fel magunkat. Csak én azt szeretném kérni azoktól, akik ezt próbálják önökkel elhitetni, évek óta ezt próbálják sulykolni az önök fejébe, hogy legalább járjanak elöl jó példával. És ha ők már mind végeztek, akkor mi meg mégiscsak gondolkodjunk el azon, hátha nélkülük többre mennénk.” – részlet Kövér László 2002. márciusában Szombathelyen elmondott beszédéből.

Légből kapott választási csalással riogatni a szavazás napja előtt két dolgot jelenthet. Vagy simán ostoba az illető, aki ilyen mond, vagy aljas, mert ezzel melegíti elő a legitimációját annak a féktelen dühkitörésnek, ami vereség esetén kisétál az Erzsébet-hídra és jó esetben csak újraszámolást követel.

 

„Ebben a háborúban az ellenzék soraiban vannak olyan politikai vezetők, akik elárulták a saját népüket, tehát nem a saját választóikat képviselik, hanem azokat, akiktől a zsoldot kapják” – mondta Kövér, amire aztán a kormánybarát Pestisrácok munkatársa begerjedt, és úgy alákérdezett a házelnöknek, hogy azt tanítani kéne. (Lehet, hogy tanítják már valahol?)

„PestiSrácok: Ismerjük jól a magyar történelemből a hazaáruló baloldalt, amely nemcsak 1947-ben, de most is képes lehet választási csalásra. Igaz, akkor szovjet megszállás volt, most meg – ahogy Ön is mondja – egy globális elit megszállási kísérlete zajlik. Ennek fényében tart-e a csalástól, hiszen pénz, paripa megvan hozzá azon az oldalon?

Kövér László: Valóban a globalista megszállás elleni küzdelem zajlik Magyarországon, amely megszállás céljai, az életünkre leselkedő veszélyei nem annyira nyilvánvalóak, mint voltak akkor, amikor a hódítók még tankokon érkeztek. (…) A tét tehát az ellenoldal számára sem kicsi. Biztosak lehetünk benne, hogy mindent megpróbálnak majd – akár a törvényesség határain túlra is merészkedve –, hogy ne folytatódhassék az a politika Magyarországon, amely olyan csúnyán keresztül húzta a „szép új világ” felépítéséről szőtt terveiket. De mi is láttunk egyet s mást 2002 óta, így talán már nehéz lesz meglepni bennünket. Mindenesetre nem árt nyitva tartani a szemünket és a fülünket.”

És mi lesz itt még holnapig…

via Index.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!