Rejtélyes megbízó által fizetett ügynökök próbálták behálózni Orbán ellenségeit

Nincs semmi kétség afelől, hogy az idei választási kampány egyik legfurcsább epizódja az volt, amikor Bayer Zsolt felcsapott oknyomozó (haha) újságírónak (bruhaha), és titkos hangfelvételeket közölt a polgárriogató Magyar Idők című kormányzati lapban, amivel végre úgy érezte, lerántotta a leplet a sorosista-migránssimogató Migration Aid magyarországi szervezetéről. Pedig nem.

A sztori nem ilyen egyszerű

A Migration Aid menekülteket segítő civilszervezet egyik magyarországi vezetője, Siewert András ugyanis kiszimatolta, hogy a találkozó – amiről később Bayer nyilvánosságra hozta az ominózus hangfelvételt – eleve azzal a szándékkal került megszervezésre, hogy a civilszervezetet „valakik” csőbe húzzák.

A Migration Aid olyan közösségi kezdeményezés, amely a Magyarországra érkező menedékkérők segítésére alakult. A tevékenységeik koordinálására létrehozták a Migration Aid International non-profit szervezetet, amelynek munkáját a www.migaid.org oldalon lehet követni. Természetesen ez a Fidesz bevándorlás ellenes kampány témája közepette ez ördögien gonosz tevékenység, amelyről most Bayer Zsolt lerántotta a leplet, hangfelvételeket mutatott be, melyek bizonyítják, hogy a Soros által pénzelt szervezet milyen illegális dolgokat művel.

Az Index új információkat tárt a nyilvánosság elé az üggyel kapcsolatban, melyek akár alátámaszthatják Siewert sztoriját, és azt a gyanút, hogy kormányzati szereplők, valamint kitartottjaik nagypályás, ám alattomos eszközökkel próbálnak csőbe húzni bizonyos személyeket, ezzel is befolyásolni a választásokat.

A lap azt állítja, hogy egy privát izraeli hírszerző szervezet dolgozhatott rá Siewertre. A lap megszerezte az Alkotmányvédelmi Hivatal dokumentumait is, amiből kiderült, hogy a gyanús külföldiek és Siewert találkozójáról a magyar titkosszolgálatok is tudtak.

Azt nem tudni, hogy ki adta a megbízást a Moszadhoz köthető izraeli hírszerző cégnek, így nem tudni azt sem, hogy ki fizette a több milliós akciót, annyit azonban tudni, hogy egy izraeli lapon, a Jerusalem Post-on kívül csak Bayer-féle Magyar Idők cikk dolgozta fel az anyagot.

A történet röviden:

  • Siewer András a Migration Aid képviselőjét több alkalommal is megkereste egy SmartInnotech nevű cég vezetője Grigory Alexandrovich.
  • A cég azóta megszűnt – weblapjuk, valamint telefonszámaik is elérhetetlenné váltak.
  • A felek megállapodtak egy bécsi találkozóban, ahol Alexandrovich gyanúsan sokat kérdezgette Siewertet Soros Györgyről és politikai kapcsolatairól. Siewert ekkor már jelentette a gyanús esetet a magyar titkosszolgálatnak.
  • A külföldi férfi megpróbálta rábeszélni Siewertet törvénytelen adatgyűjtésre.
  • Meg akarta tudni azt is, hogy van-e valamilyen listája a Migration Aid-nek a menekültekről.
  • Siewert tudta, hogy valami nem stimmel, állítása szerint ezért hazudta azt, hogy van ilyen listája, ezért találkoztak másodszor is. Ezek után már elérhetetlen volt a tárgyalópartner, és rövidesen meg is jelent a „leleplező” Magyar Időkben Bayer cikke.

A cikk megjelenése után a magyar média figyelme Siewertre irányult, aki elmondta, tudott arról, hogy megpróbálták csőbe húzni, ezért ment elébe a történetnek, amihez annyit még magabiztosan hozzátett: garantálja, hogy lesz folytatása.

A szövevényes, kémsztoriba illő történetről az Indexen olvashat bővebben.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!