Kiszivárgott a Fidesz egyik legféltettebb, belső listája – rólad is részletes jellemzés készülhetett

Kokó, Orbán és Kubatov - díszes társaság // kép: MTI

Az alábbi idézetek bármennyire is furcsa, nem a történeti levéltár egykori III/III-as irataiból vannak, bár a stílus és a módszer kísértetiesen hasonlít:

„állandó ácsorgó ember a Templom utcában”, ő „a proli réteg egyik fő alakja, aki sokakkal beszélget. Nem mindegy, hogy mit terjeszt. A Cs. Máté embere. Figyeli az épületeit”.

„Jófejkedés, tapogatózó beszélgetés, szerepet szánni neki arra, hogy a jövőben szívesen vennéd a partnerségét, hogy mindig mondja el neked, mi az emberek igazi véleménye. Vigyázni, mert annál okosabb, mint aminek látszik először.”

„”Indirekt, érdeklődő ajánlkozó beszélgetésben megnyerni suttogó támogatásra”

Ezek az idézetek egy olyan listából vannak, amelyet vélhetőleg 2014-ben használt a Fidesz a választások alatt Sopron környékén. A Hír TV-birtokába jutott dokumentumok alapján semmiben nem különbözik a Fidesz módszere a valamikori állampárt III/III-as ügyosztályán használtaktól. A Kubatov által kezelt adatbázisról és módszerekről szivárgott már ki belső videó, de még mindig homály fedi ennek pontos működését.

Most egy újabb szeletét látjuk a módszernek, hogyan listázzák az embereket aszerint, hogy ki mennyire lojális a párthoz, milyen kapcsolati rendszere van, és milyen haszonnal jár a beszervezése. Döbbenetes, hogy miképpen beszélnek az emberekről, egyedül a politikai hasznuk alapján bekategorizálva őket.

2 fit 1240x10000

Tisztán látszik a jéghideg hatalmi politika, minden társadalmi réteg tudatos behálózása, szerteágazó módszerekkel. Van azonban egy rossz hírünk a Fidesz boszorkánykonyhájában dolgozóknak: ha nem jó a politika, ha nem jó a kormányzás, ha nem az emberek érdekeit tartják szem előtt, akkor nincs az titkosszolgálati technika, ami a Fidesz mellett tartaná az embereket.

Ezt meg fogják megtapasztalni április 8-án.

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!