A szocialista Bangóné békejobbot nyújtott az acsarkodóknak

Régóta húzódó ügy végére tett pontot a szocialista Bangóné Borbély Ildikó. A Csepel-Soroksári egyéni jelölt Facebook-posztjában tette világossá, mit gondol a tegnap óta zavaros visszalépési káoszról.

Az LMP-s Ungár Péter és az Index nyomán elterjedt hír, miszerint a szocialisták visszalépnek az LMP és az Együtt jelöltjei javára, cserébe ők is visszalépéseket várnak, teljesen felbolydította az ellenzéki oldalt 4 nappal a választások előtt.

Hogy mi is lesz a Csepelt és Soroksárt is magában foglaló országgyűlési választókörzet sorsa, az Bangóné Borbély Ildikón már nem múlik, ugyanis a kormányváltás és a helyi ellenzéki győzelem érdekében önként visszalépett.

A politikus Facebook-posztjában így ír:

„Tisztelt csepeliek és soroksáriak!

Anyaként, politikusként, és parlamenti képviselőként is mindig világos értékrendet követtem. Minden erőmmel a hátrányos helyzetű emberekért küzdöttem – legyen az akár egyszerű munkás, munkanélküli, vagy közmunkás. Felemeltem a hangomat akkor is, ha a hátrányos megkülönböztetés családon belül történt – érjen az gyerekeket vagy nőket.

Azért vállaltam el az év elején a jelöltséget, hogy Csepel és Soroksár képviselőjeként is ezeket az értékeket képviseljem a Parlamentben. Ezúton szeretném megköszöni azt a mérhetetlen támogatást, amit a csepeli és a soroksári emberektől kaptam, és ami az ellenzéki jelöltek között a legnagyobb támogatást biztosította számomra.

Az elmúlt három hónapban a választói akarattal ellentétben azt tapasztaltam, hogy néhány politikustársamat Csepelen és Soroksáron nem a fenti értékek és a Fidesz legyőzése, hanem kizárólag a következő parlamenti ciklusra szóló mandátum elnyerése, és a maximális kampánytámogatás lehívása érdekli.

Tenk András és Bereczki Miklós kivételével jelölttársaim esetében is azt tapasztaltam, hogy fontosabb volt az MSZP, a személyem és a családom pocskondiázása, mint arról beszélni, hogy miért is akarják leváltani a Fideszt. Több támadást kaptam magukat baloldalinak valló pártaktivistáktól, és magukat ellenzékinek valló sajtótermékektől, mint a Fidesztől.

Négy nappal a választás előtt ez már nem csupán a szocialista párthoz, az általam vallott értékrendhez, de a legfőképpen a választókhoz méltatlan. Ezért bejelentem, hogy minden alkutól függetlenül, egyoldalúan visszalépek a választáson való indulástól.”

 

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!