Juszt László zsidótörvényt emleget Orbán legújabb húzása kapcsán

Juszt László egy Facebook-posztjában reagált Orbán Viktor azon kijelentésére amikor a Kossuth Rádióban beszélt arról a 2 ezer emberről akiket listán tartanak számon.

Íme a teljes bejegyzés:

Orbán a rádiójában közölte: “Magyarországon körülbelül 2 ezer fizetett ember dolgozik azért, hogy a választási kampányban megbuktassák a kormányt…” „Pontosan tudjuk, névre szólóan is tudjuk, hogy nagyjából kicsodák, hogyan és miképpen dolgoznak Magyarország bevándorlóországgá alakítása érdekében” – adta elő.

A mondat kapcsán Heltai Jenő jutott az eszembe, aki amikor tiltólistára került a zsidótörvény miatt, – a 30-as években- írta a következő mondatot:

„Az irodalmat zsidótlanító rendeletből csak az én nevem maradt ki, remélem, tévedésből.”

Szóval, Orbán! Ha véletlenül lemaradtam volna a listádról, most jelentkezem! Bár nem vagyok “fizetett”, erről te gondoskodtál – immár nyolc évvel ezelőtt. A tegezés meg azért, mert a magázás kifejez egyfajta tiszteletet is, ami részemről, feléd – “nyomokban sem felelelhető”!

És akkor még egy Heltai idézet. Amikor a zsidótörvények bevezetése idején megkérdezte egy újságíró, hogy hol szeretne élni, A néma levente, a János vitéz verseinek írója így válaszolt:

“Itt és most – ha lehetne!”

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!