Nagyon durva áprilisi tréfát űztek a Fidelitassal, de ők nem vették a poént

Kép forrása: Fidelitas - Facebook

Az Ózdot vezető jobbikos Janiczak Dávid polgármestert a fideszes sajtó azzal támadta az elmúlt napokban, hogy közeli ismeretség fűzte ahhoz a borsodnádasdi lányhoz, akinek holttestét múlt vasárnap találták meg egy vízzel teli aknában. Egészen pontosan az Andy Vajna féle Borsban jelent meg ez a rendkívül etikus hír.

A Fidelitas közleményt adott ki az esetről, amelyben az alábbiakat írták:

„sajnálatosnak tartjuk, hogy a sajtószabadságot meglovagoló »firkászok« ilyen témájú és hangvételű cikkekkel zavarják húsvét áldott ünnepét. Ez NEM a mi politikai stílusunk. Továbbá felszólítjuk a cikk íróját, hogy az érintettektől kérjen elnézést, és javasoljuk, gondolkozzon el, megfelelő szakmát választott-e!”

Meglepődtél, hogy a Fidesz ifjúsági szervezete egy ilyen közleménnyel megy szembe a kormány ízléstelen propagandájával? Nem csoda, hiszen mint később kiderült, a közleményt nem ők adták ki, hanem az, aki feltörte a Fidelitas weboldalát.

Később aztán ennek hangot is adott a szervezet.

„A tegnapi napon feltörték a Fidelitas ózdi csoportjának facebook oldalát, amellyel kapcsolatban megindítottuk a hivatalos eljárást. Az ózdi Fidelitas elítéli Janiczak Dávidot, Ózd város polgármesterét. Ismételten felszólítjuk, hogy távozzon a közéletből és ne hozzon szégyent a városra folyamatos, megmagyarázhatatlan botrányaival, amelyek az elmúlt hetekben láttak napvilágot.”

Ha azt hittük volna hogy a Fidelitas legalább húsvétkor emberséges akart maradni, tévedtünk… azért, bár a bűncselekményt elítéljük, a szöveg mindenképp jó fricska volt, kár, hogy a srácok nem értették a poént.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!