Döbbenet: A fiatal nők fogadják szívesebben a húsvéti locsolókat

A húsvéti csoki desszertek vásárlása, a lakás dekoráció barkával, virággal és a rokonlátogatás mellett népszerű szokás a locsolkodás hagyományának fenntartása, mely a szűk családon túl a szomszédság bevonásával is történhet – derült ki a Kutatópont kutatásából, amely a húsvéti szokásokat vizsgálta.

A magyar családok húsvéti asztalára főként főtt tojás (81 százalék), füstölt/pácolt sonka (78 százalék), rántotthús (54 százalék), retek (42 százalék) fonottkalács (42 százalék), füstölt tarja (40 százalék) és töltött káposzta (36 százalék) kerül a felmérés tapasztalatai alapján. A kiadós ünnepi étkezés mellé előszeretettel fogyaszt a hazai lakosság szénsavas üdítőt (53 százalék), rostos üdítőt (43 százalék), sört (37 százalék), bort (35 százalék) és pálinkát (30 százalék).

A gasztronómiai preferenciák a nemek tekintetében jelentős eltéréseket mutattak, míg a franciasaláta, zserbó, linzer sütemény, tojáslikőr és rostos üdítők a nők ízlésvilágához inkább illeszkednek, addig a férfiak tányérjára és poharába az átlagnál magasabb arányban kerül sült oldalas, töltöttkáposzta, sör, bor és pálinka.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!