Czeglédy bekeményített: feljelenti azt az embert, aki felelős lehet a róla terjesztett hazugságokért

Kép forrás: MTI - fotóbank

Czeglédy Csabába még a kampány előtt belerúgnak, ahogy tudnak, pontosabban belerúgnának, ha a karakán ügyvéd hagyná magát. Ezúttal a TV2 készített egy olyan riportot, amely mindenféle valóságalapot és forrást nélkülözve hazugságokat állított Czeglédy Csabáról. (Egy neve elhallgatását kérő tanú eltorzított hangját még nem tekintjük forrásnak – a szerk.)

A fideszes Halász János még pénteken állította azt, hogy Czeglédy cipősdobozban szállította az áfacsalásból ellopott pénzt a Demokratikus Koalíció elnökének. Mindezt egy védett tanú vallomására hivatkozva, aki szerint „Czeglédy Gyurcsány jobbkeze volt, mindig neki szóltak, ha készpénz kellett valamilyen illegális dologra”.

Ezt dolgozta fel a Tv2 Tények című műsora, a „tanú” állítólagos elmondása szerint Czeglédy nemcsak finanszírozó volt, hanem egyben Gyurcsánynak kémkedett az MSZP-ben. A tanú elsötétített sziluettjéből annyi derült ki, hogy férfi, a hangját is torzították. Az sem derült ki, honnan tudhatja, amit állít, milyen minőségben/hogyan jutott az információkhoz – írja a riportról a HVG.

Egy két nappal későbbi riportban a TV2 már arról beszélt, hogy a jobbikos Rig Lajos időközi kampányát is Czeglédy segítette.

„Ez nem játék, vagy olcsó szórakoztatás, a TV2 vezetőinek és munkatársainak magatartása súlyos bűncselekmény gyanúját veti fel ismételten, ezért a Btk. 226/A. és 226/B. §-ai alapján hamis és valótlan tartalmú felvétel készítése és nyilvánosságra hozatala miatt büntetőfeljelentést tesz Kökény-Szalai Vivien és bűntársai ellen” – közölte az országgyűlési választáson induló Czeglédy ügyvédje útján.

Arra is emlékeztet, hogy

a TV2 az elmúlt fél évben az összes sajtópert elvesztette vele szemben,

ráadásul a Tények főszerkesztőjével, több szerkesztőjével, és az egyik műsorvezetőjével szemben két büntetőeljárás is folyamatban van a Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt „rágalmazás megalapozott gyanúja miatt, a következő tárgyalás mindkét ügyben most áprilisban lesz”.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!